Bjærgningsfirmaet J. A. Rederi håbede at fjerne udbrændt skibsvrag ud for Bagenkop torsdag, men det sker fredag

Bagenkop: Fire knægte springer og hopper op og ned ad en del af forstævnen fra skibsvraget, der er drevet i land på Nordstranden ved Bagenkop.

Det er torsdag tidligt på eftermiddagen, og et halvt hundrede meter ude i vandet bakser mandskab fra bjærgningsfirmaet J. A. Rederi på en kæmpe kran med at rigge stropper til under de udbrændte og sortsværtede rester af Umoe Ventus.

Drengene synes, at det er spændende med så stort et monstrum i Bagenkop.

- Det sker ikke så tit, hva'?

- Nej, men det sker heller ikke så tit, at der går ild om bord på et skib, svarer snarrådige Jonas Theodorsen, 8 år.

Der udbrød brand, angiveligt i en hjælpemotor, på Umoe Ventus lillejuleaftensdag sidste år. Fire mand om bord gik i redningsflåden, og de blev reddet i land af lokale fiskere.

Det brændende skib drev efterfølgende ind mod havnen, men ændrede kurs og endte ud for Nordstranden, hvor det spredte en kraftig giftig sort røg ind over land.

Ved torsdagens bjærgningsforsøg bakser dykkere under vandet - assisteret af kolleger på kranprammen - med at få sat stropper fra den høje kran på plads under skroget.

Det lykkes ikke, som de ønsker det, selv om det flere gange sidst på eftermiddagen knager i fugerne ved flere forsøg på at løfte skroget op af hængedyndet.

Efterhånden sænker mørket sig over Nordstranden, og klokken nærmer sig spisetid. De sidste nysgerrige sjæle mister tålmodigheden og lister hjem.

Som sidste mand på den nu mennesketomme strand går også avisens udsendte fra borde.

Havariinspektør Søren Meyer, Nordic Marine Consult, Svendborg, siger torsdag aften til Fyns Amts Avis.

- Der arbejdes fortsat på at underbygge og støtte skroget ved at få stropper rigtigt på plads til "det rigtige løft". Det bliver først fredag, at det sker.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle
Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Brandårsagen på Umoe Ventus

Brandårsagen på Umoe Ventus

1
Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage

Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage