Besparelser i Fynbus: Langeland er ikke i spil, oplyser bestyrelsesmedlem

Fynbus vurderer, at 1,5 millioner passagerer har forladt busserne på grund af letbanebyggeriet i Odense, men angiver også overgangen til Rejsekortet som en årsag. Foto: Fynbus

Besparelser i Fynbus: Langeland er ikke i spil, oplyser bestyrelsesmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynbus skal spare 10 millioner kroner, men ifølge bestyrelsesmedlem Jan Ole Jakobsen er Langeland ikke i spil, når pengene skal findes.

Langeland: Det var en lidet opmuntrende dagsorden, der mødte de nye medlemmer af Fynbus' bestyrelse til det første møde i går: 2,6 millioner passager har nemlig forladt busserne i 2016 og 2017, og det betyder, at der mangler 10 millioner kroner i budgettet.

Derfor skal der i den kommende tid tages stilling til, hvor der skal spares, og hvilke ruter eventuelt skal nedlægges.

Bestyrelsesmedlem fra Langeland Kommune Jan Ole Jakobsen (V) mener dog ikke, at besparelserne vil ramme Langeland.

- Jeg tror faktisk ikke, at det kommer til at påvirke Langeland. For vi er lidt atypiske i forhold til det, der bliver snakket om. Vi har uddannelsesruterne, som regionen betaler, og så tilkøber vi weekendkørsel, så der er ikke nogen penge at finde dér, siger han og fortæller, at bestyrelsen holder en række temamøder over de næste tre måneder, før den endelige beslutning skal tages i slutningen af maj måned.

Fra Kvikkort til Rejsekort

Administrationen i Fynbus vurderer, at 1,5 millioner passagerer har forladt busserne på grund af letbanebyggeriet i Odense, men angiver også overgangen til Rejsekortet som en årsag. Og dét er Jan Ole Jakobsen enig i:

- Jeg tror også, at skiftet fra Kvikkort til Rejsekortet har betydet, at nogle har taget bilen eller cyklen i stedet for. Man kan jo bestille Rejsekortet fra sin computer, men det kræver selvfølgelig, at man evner at gøre dét, siger han.

Hvis man ikke ved, hvordan man bestiller et rejsekort på nettet, kan man få hjælp hos Borgerservice, fortæller Bente Lykke Petersen, som er borgerchef i Langeland Kommune.

- Vi kan vejlede i, hvordan man bestiller det online, men vi kan ikke udstede et Rejsekort - der skal man til Svendborg. Derudover kan vi hjælpe med at få fyldt penge på kortet, og der kommer faktisk rigtig mange langelændere og fylder deres Rejsekort op hos os, siger hun og tilføjer, at Fynbus besøger Borgerservice i Rudkøbing til april for at fortælle om Rejsekortet.

Besparelser i Fynbus: Langeland er ikke i spil, oplyser bestyrelsesmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce