Besøgsrekord på Koldkrigsmuseum Langelandsfort: - Den kolde krig er oppe i tiden

Næsten 38.000 mennesker besøgte Koldkrigsmuseum Langelandsfort i 2017, og det er ny rekord. Udover udstillingerne har museet også særlige børnedage, weekender med kørsel i militærveterankøretøjer og Skt. Hans-arrangementer. Arkivfoto: Michael Bager

Besøgsrekord på Koldkrigsmuseum Langelandsfort: - Den kolde krig er oppe i tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten 38.000 besøgte Koldkrigsmuseum Langelandsfort i 2017, hvilket gør året til det bedst besøgte nogensinde. Den kolde krig er den "nye" 2. verdenskrig, siger museumsleder Peer Henrik Hansen.

Langeland: Præcis 37.784 mennesker besøgte Koldkrigsmuseum Langeland i 2017, og det er det højeste antal gæster nogensinde. Faktisk er det fjerde gang siden 2012, at museet slår sin egen publikumsrekord.

Museumsleder Peer Henrik Hansen forklarer blandt andet succesen med, at den kolde krig er oppe i tiden:

- Den nuværende verdenssituation med spændinger mellem Rusland og Vesten betyder ikke, at den kolde krig er tilbage, men der er en masse ting, der bliver lettere at forstå, hvis du kigger på nutiden gennem den kolde krigs briller. Den kolde krig bliver et spejl, siger han.

I det hele taget mener han, at Wikileaks og Edward Snowden har skabt en stigende interesse for efterretningsvirksomhed, hvilket i høj grad prægede den kolde krig.

Vidner af kød og blod

Peer Henrik Hansen oplever også, at de, der oplevede den kolde krig tæt på, bliver mere og mere interesserede i at dele deres historier, før de skal herfra.

På den måde bliver den kolde krig mere levende og vil komme til at spille en større rolle i folks bevidsthed i stedet for at "stå i skyggen" af 2. verdenskrig:

- Jeg tror, at den kolde krig med tiden vil indtage den position, som 2. verdenskrig har haft i en årrække. 2. verdenskrig kommer på afstand, fordi vidnerne bliver færre og færre. Og det gør en kæmpe forskel, når historien bliver knyttet til mennesker af kød og blod, siger han.

Den forskel oplever de på fortet, når det er Jørgen Hammershøj og Steen Brink Nielsen, der viser rundt:

- Jørgen og Steen har gjort tjeneste på fortet, da det var i aktion, og dét har en helt særlig effekt. Deres personlige fortællinger om livet i bunkeren og den politiske situation giver især de unge gæster en helt anden oplevelse, siger Peer Henrik Hansen.

Konstant i udvikling

En anden forklaring på det flotte besøgstal er, at museet gør, hvad det kan for at få folk til at komme igen år efter år.

- Vi vil gerne give vores gæster en oplevelse af, at der er sket noget nyt, siden de var der sidst. Vi er i konstant udvikling, siger Peer Henrik Hansen.

2017 bød blandt andet på museets 20-års jubilæum, tre nye udstillinger, markering af Frømandskorpsets 60-års jubilæum og foredrag med forfatter Leif Davidsen.

Peer Henrik Hansen vil ikke afsløre for meget om museets planer for de kommende år, men kan dog fortælle, at de har nogle udenlandske samarbejdspartnere, der vil påvirke udstillingerne i 2018 og 2020.

Besøgsrekord på Koldkrigsmuseum Langelandsfort: - Den kolde krig er oppe i tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce