Bedre net nu: Usikkert mobilsignal giver utryghed på Strynø

Flere strynboer var tirsdag eftermiddag mødt op for at komme med deres opråb om dårlig mobil- og bredbåndsdækning, da Fyns Amts Avis sad klar hos købmanden på Strynø. Fra venstre mod højre: Asta Lundsgaard (Frede Lundsgaards kone), Kjeld Tønder Hansen, Hanne Kodahl. Foto: Martin Ytting Rask

Bedre net nu: Usikkert mobilsignal giver utryghed på Strynø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag nåede Fyns Amts Avis' kamp for bedre mobil- og bredbåndsdækning til Strynø. Her er det især mobildækningen, der driller - og det er problematisk, når der skal ringes efter hjælp.

Strynø: Hos købmanden i Strynø By kan man hverken tale i telefon eller betale med mobilepay, fordi dækningen er for dårlig til, at det ikke kan lade sig gøre. Det erfarede Fyns Amts Avis selv, da kampen for bedre mobil- og bredbåndsdækning tirsdag nåede til Strynø, hvor dagens møde blev afholdt hos købmanden.

Flere af dagens fremmødte gav især udtryk for problemerne med mobildækningen. Og det er ikke kun, når man - som en af de handlende - lige må gå ud på gaden for at ringe hjem. Det er også i de mere alvorlige situationer, når der skal ringes efter hjælp.

Debatmøde hos købmanden på Strynø om bredbånd og mobildækning. Foto: Martin Yssing Rask.

Den dårlige dækning giver utryghed

Én, der har haft den dårlige mobildækning helt tæt på, er Hanne Kodahl, 54 år, der har været igennem et kræftforløb. En aften i februar fik hun feber og ringede til Odense Universitetshospital, men det dårlige signal gjorde, at hun næsten ikke kunne høre, hvad der blev sagt i den anden ende.

- Det er helt vildt utrygt, at vi ikke ved, om vi kan komme igennem til nogen, hvis der sker noget, siger hun.

Den dårlige mobildækning har de også haft problemer med oppe på den nordlige del af øen. Her driver Anne-Line Ussing sammen med sin mand Natur Retreat for Veteraner, der er et botilbud til veteraner.

En aften havde en af veteranerne ved et uheld taget noget forkert medicin, og på grund af ubehag, ville han ringe til Anne-Line Ussing. Men den dårlige dækning gjorde, at der ikke kom hul igennem. Men hun og de andre nåede at finde manden på sit værelse, så der kunne ringes efter hjælp.

- Det er i hvert fald ikke teleselskabets skyld, at han stadig er her i dag, fortæller Anne-Line Ussing.

Kæmp for bedre dækning her
Fyns Amts Avis går de næste uger og måneder med kampagnen "Bedre net nu!" til kamp for bedre bredbånd og mobildækning på Langeland.

36 langelændere og strynøboere har de seneste dage meldt sig ind i kampen via vores hjemmeside www.faa.dk/bedrenetnu, hvor man kan indberette sin hastighed og sende et opråb til de ansvarlige politikere og udbydere.

Vi tager alle input med videre. Tip os gerne på mailadresserne maytr@faa.dk og dako@faa.dk.

Du kan møde os resten af ugen følgende steder:


Onsdag 13. juni: Lohals Camping, Restaurant Vigsø. Fra klokken 14 til 16. Få gode råd fra ildsjæl Ejvind Skive, der fortæller, hvordan han har sikret bedre bredbånd for 280 husstande. Bemærk ændret sted.

Torsdag 14. juni: Spodsbjerg Badehotel. Fra klokken 10 til 12. Få gode råd fra Ib Kieler, der fortæller, hvordan han har sikret bedre bredbånd for 270 husstande.

Fredag 15. juni: Biblioteket i Rudkøbing. Fra klokken 14 til 16.

Sender den ene hjælper afsted efter signal

To, der også var mødt op tirsdag, er Kjeld Tønder Hansen og Frede Lundsgaard. De er begge akuthjælpere, og når de bliver tilkaldt, er det ikke altid lige til.

- Det er ikke altid, at vi kan få forbindelse til alarmcentralen. Og den app akuthjælperne på Langeland har, kan vi heller ikke bruge, fordi signalet ikke er godt nok til det, forklarer Kjeld Tønder Hansen og suppleres af Frede Lundsgaard:

- Det er utrygt, fordi forbindelsen er så dårlig.

Af og til må de tage alternative metoder i brug for at ringe efter hjælp, hvis de er flere afsted, fortæller Kjeld Tønder Hansen:

- Hvis vi er to-tre stykker afsted, så sender vi en et andet sted hen for at få signal. Det kan jo ikke være rigtigt, siger den garvede akuthjælper, der gennem flere år har forsøgt at råbe politikerne op - indtil videre uden held.

- Vi bliver ved med at prøve at råbe dem op - det er vi nødt til, siger Kjeld Tønder Hansen.

Bedre net nu: Usikkert mobilsignal giver utryghed på Strynø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce