Ballade i Lohals: Gymnasieelever udsat for stenkast og hærværk

Det var i dette feriehus i Lohals, at en gruppe gymnasieelever blev udsat for stenkast og hærværk. Foto: Martin Ramsgaard

Ballade i Lohals: Gymnasieelever udsat for stenkast og hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok gymnasieelever fra Sjælland fik en ubehagelig oplevelse i weekenden, da de var på weekend i et lejet sommerhus i Lohals. Angiveligt lokale unge kastede sten efter gymnasieeleverne og udøvede hærværk mod deres biler.

LOHALS: En gruppe gymnasieelever fra Sjælland, der var på en såkaldt Blå Bog Tur og havde lejet et feriehus ved Kronens Have i Lohals, fik en noget ubehagelig afslutning på turen.

Lørdag aften omkring midnat ankom en lille gruppe angiveligt lokale unge i en hvid Golf 3. De kastede perlesten mod gymnasieeleverne og udøvede hærværk mod fire biler, som var lånt af forældre.

Alle biler bilerne blev bulet og ridset i lakken, én fik nummerpladen revet af, og én måtte hentes af Falck, fordi luften var blevet lukket ud af dækkene.

Morten Rense Jensen, der som service konsulent tager sig af det pågældende sommerhus, fortæller, at de lokale unge havde mødt gymnasieeleverne i Brugsen i Lohals, og at de sandsynligvis havde prøvet at sælge stoffer til dem.

Da gymnasieeleverne ikke skulle have noget, udviklede situationen sig muligvis af den grund.

- Det er lidt trist, når der kommer turister til Langeland, og de så skal generes på den måde, siger Morten Rense Jensen.

Politiets døgnrapport
Hærværk 5953 Tranekær - Kronens Have

Anmeldt: 06/01/2019 00:25 Sket: 05/01/2019 23:00 - 05/01/2019 23:50 Ukendte gerningsmand havde lavet buler og ridset venstre fordør på en hvid Fiat 500.

Yderligere tre biler på vejen også skadet efter hærværk.
Winnie Mai opdagede ingenting.  Der er så ofte ballade og fest i feriehusene, at intet virkede usædvanligt. Foto: Martin Ramsgaard
Winnie Mai opdagede ingenting. Der er så ofte ballade og fest i feriehusene, at intet virkede usædvanligt. Foto: Martin Ramsgaard

Politiet kontaktet

De unge sommerhusgæster kontaktede politiet søndag morgen klokken 0.25 og fik den besked, at politiet ikke havde ressourcer til at rykke ud, og at der i øvrigt ikke var politi på Langeland.

Det fik en af mødrene til gymnasieeleverne, Camilla Damskov Overgaard Frederiksen, til at skrive på Facebook:

- Ingen hjælp at hente. Faneme ikke i orden. Der hersker åbenbart total lovløshed på Langeland - sørgeligt, skriver hun.

Hun skriver dog også, at politiet lovede at komme ud, hvis balladen fortsatte, da de senere på natten kontaktede politiet igen af frygt for, at de lokale unge ville vende tilbage.

De skete dog ikke, og politiet slap for at sende en patruljevogn til Langeland.

Fyns Amts Avis har forgæves forsøgt at finde en medarbejder hos Fyns Politi, der ved mere end det, der står i døgnrapporten på politiets hjemmeside.

Naboer trætte af larm

Der er ikke mange naboer til klyngen af ferieboliger ved Kronens Have, men Jannik og Winnie Mai bor lige midt i det hele.

- Vi hørte skrig og ballade, men det er så almindeligt, at vi ikke lagde mærke til noget usædvanligt, fortæller Jannik Mai.

De store feriehuse ved Kronens Have lejes ofte ud til grupper af unge, der i mange weekender året rundt fester i dagevis til høj musik og blinkende lys.

Jannik og Winnie Mai har derfor garderet sig med mørklægningsgardiner og lydtætte vinduer.

- Vi er jo ikke nogen sure gamle mennesker, og vi vil meget gerne hjælpe turisterne, når de kommer. Men det er utroligt, det skal være sådan, siger Winnie Mai.

Ballade i Lohals: Gymnasieelever udsat for stenkast og hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce