De smuldrende og lyssugende loftsplader i Bagenkophallen står overfor en påbegyndt udskiftning i maj-juni efter en massiv støtte fra lokalsamfundet og kommunen. Bagenkophallens bestyrelse mangler stadig godt 150.000 kroner af en halv million. Men s

Bagenkop: De støver og suger meget lys. Og så har de 42 år på bagen, så sidste dato er tæt ved at være nået, erkender formanden for Bagenkophallens bestyrelse, Steffen Krøyer Nielsen, og kigger op under arbejdet med at fjerne hallens jump n' move-udstyr, som har præget påskedagene i hallen, hvor 134 børn har betalt entré.

Loftspladerne er ikke blevet udskiftet, siden hallen blev bygget i 1975, og flere steder er det tydeligt, at der er stort slid på pladerne.

Køb af loftsplader

Det er stadig muligt at donere til købet af loftsplader til Bagenkophallen.Alle som køber en eller flere loftsplader vil få deres navn på en takketavle, som sættes op i hallen. Men anonyme bidrag modtages også.

Èn loftsplade koster kr. 300 kroner.

To koster 500 kroner.

Man kan bruge kontonr. 0860-3531249843, som mærkes med: "ens navn" + LOFTSPLADE.

Startskuddet til overhovedet at komme i gang med projektet blev indledt i november måned med en lokal bagenkopper, som valgte at donere 10.000 kroner med dette formål.

- Personen vil gerne være anonym, siger Steffen Krøyer Nielsen her godt fem måneder efter donationen, hvor det samlede beløb nu er oppe på 345.000 kroner.

- Det er gået virkelig hurtigt med at skaffe midlerne. 50.000 stammer fra Langelands Elforsyning, 175.000 kroner stammer fra Uddannelses- Social- og Kulturudvalget og 120.000 kroner stammer fra lokale virksomheder og private.

- Vi har gjort, ligesom vi gjorde i 2013, da vi skulle have udskiftet de udvendige tagplader. Vi har smidt foldere i folks postkasser og så eller bare ladet det være op til folk selv om de ville donere. Og jeg er faktisk ret imponeret over, hvor langt vi er nået, siger formanden i hallen, som stadig pulserer af liv i forbindelse med fjernelse af påskeferiens hoppeborge, løbemadrasser og boldbadet. Boldbadet, som endnu ikke er fjernet, har to-årige Mads Mølmann helt for sig selv, imens hans far rydder op og sætter ting ud på depotet.

Beslutningen er truffet

Hallens bestyrelse har allerede truffet beslutningen om, at arbejdet med at udskifte pladerne til nogle nye og lysere skal gå i gang i løbet af de kommende par måneder.

- Vi venter på svar fra en stor fond, og vi håber selvfølgelig, at den får os i mål. Vi synes ikke, at vi kunne vente et år til med loftspladerne. Hvis vi ikke får et positivt tilsagn fra fonden, satser vi på et brag en havnefest til sommer, som forhåbentligt vil genere et godt overskud, så vi ikke skal tære for meget på hallens ressourcer, lyder det fra Steffen Krøyer Nielsen.

Ivan Nielsen, Steffen Krøyer Nielsens ildsjælekollega i Bagenkop om man vil, er også i gang med at rydde op i hallen denne lørdag formiddag. Og de to herrer er ikke i tvivl om, at bagenkopperne er stolte af deres by, og at det er derfor, at mange er ivrige efter at støtte.

- Vi bakker op om hinanden, og de ting vi har. Og det vil folk også gerne støtte. Det er ikke nogen hemmelighed, at hallen har haft bedre dage, dengang vi havde folkeskolen i Magleby. Og vi kan da også mærke, da børnehaven lukkede. Mange af de lokale børn er nu i stedet en del af idræts- og foreningslivet i Humble, hvor de har deres skolegang, og det skal ikke lyde som en kritik. Det er bare en udfordring for os, siger Ivan Nielsen, som dog også kan finde mange lyspunkter.

- Fri- og efterskolen i Magleby bruger hallen rigtig meget og støtter på den måde. Og så prøver vi jo at tænke lidt anderledes. F.eks. med det her jump n' move, som er et tilbud til lokale og turister. Det er en fin succes, siger Ivan Nielsen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Bagenkop fik en pæn sjat af millionen

Bagenkop fik en pæn sjat af millionen