Familien Pelargu fra Albanien har fået at vide af Rigspolitiet, at de alligevel ikke skal forlade Danmark onsdag. Hvorfor er endnu uvist.

Familien Pelargu fra Nordalbanien, som havde fået at vide, at den skulle forlade landet onsdag, har nu fået udsat rejsen.

Det fortæller moren, Filda Pelargu, til Fyns Amts Avis.

Hvorfor kan hun dog ikke fortælle.

- Vi fik at vide tirsdag fra en af medarbejderne ved asylcenteret (Asylcenter Avnstrup, red.), at politiet havde ringet og sagt, at vi alligevel ikke skulle af sted i dag. De sagde intet om hvorfor eller hvornår, siger Filda Pelargu, som næsten ikke tør håbe.

- Vi har et lillebitte håb om, at det betyder, at der sker noget i vores sag, som gør, at vi kan blive. Men det tør vi næsten ikke tro på, fortæller hun.

Ud over moren består familien af faren, Enrik, og børnene Amadeo på 14 og Katia på 10.

De har alle tidligere været tilknyttet asylcenteret i Lohals, hvor familien hurtigt kom ind på livet af en lang række lokale, som har udtrykt frustration og skuffelse over, at Udlændingestyrelsen vil sende familien tilbage til Albanien - blandt andre Hanne Hamann og Maja Kristensen.

Familien flygtede for over tre år siden, da de blev truet på livet på grund af en blodfejde med en anden familie.

Læs også: Frustration: Albansk familie skal forlade landet på onsdag

Advokat også i uvished

Familien advokat, Daniel Nørrung, ved heller ikke noget om, hvorfor familien alligevel ikke skal af sted onsdag.

"Måske skyldes det, at Udlændingestyrelsen har standset udsendelsen, indtil de kan behandle den seneste ansøgning, baseret på hensyn til børnene. Men jeg har som sagt ikke fået dette bekræftet," svarer Daniel Nørrung i en mail til Fyns Amts Avis.

Avisen har forsøgt at få fat i både Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet, men har endnu ikke fået svar på henvendelserne.

Læs også: Tårer i Lohals: Familie udvises

Udlændingestyrelsen: Albanien er et sikkert land

Fyns Amts Avis har fået aktindsigt i Udlændingestyrelsen over den nærmere begrundelse for familiens afslag på asyl i 2012.

Et afslag som siden er blevet stadfæstet i byretten og landsretten.

Albanien er omfattet af en liste over sikre hjemlande - de såkaldte ÅGH-lande.

- Det betyder, at Udlændingestyrelsen har en formodning om, at ansøger på baggrund af sin nationalitet ikke kan have et asylretligt beskyttelsesbehov i Danmark, fortæller Nils Bak, presseansvarlig i Udlændingestyrelsen.

Styrelsen afviser blandt andet at give asyl til familien, fordi der ikke er sket fysiske overgreb på medlemmerne af familien.

"Vi finder således ikke, at konflikten har en sådan intensitet og karakter, at det kan sidestilles med asylrelevant forfølgelse efter udlændingelovens § 7," står der i afgørelsen - samt:

"Såfremt du føler dig personligt forfulgt, finder vi, at du kan henvises til at tage ophold et andet sted i Albanien, hvor personer fra familien (navn fjernet af redaktionen, red.) ikke kan antages at have vilje og evne til at finde dig."

Filda Pelargu fortæller dog, at Albanien er et lille og korrupt land, hvor det bliver svært at skjule sig for den anden familie, som vil dem til livs.

Læs også: Udlændingeordfører: Vil se nærmere på udvisningssag

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
98
Albansk familie skal forlade landet snart

Albansk familie skal forlade landet snart

Udlændinge-ordfører vil tage sag op

Udlændinge-ordfører vil tage sag op