Asyldirektør Sisi Eibye ,valgt i ansøgerfelt på 41, ser frem til udfordrende opgave i Langeland Kommune

Langeland: Langeland Kommune har ansat kultur- og fritidschef Sisi Eibye, Kerteminde Kommune, som ny asyldirektør.

- Jeg er meget glad og oprigtig både beæret og ydmyg over at få tilbudt stillingen som direktør for asylområdet i Langeland Kommune, siger Sisi Eibye, der blev valgt i et ansøgerfelt på 41 håbefulde asyldirektører.

Borgmester Bjarne Nielsen (V) er sikker på, at "vi får med Sisi Eibye en både erfaren og yderst kompetent person til stillingen som asyldirektør".

Ansættelsesudvalget, der består af politikere, ledere og medarbejdere på asylområdet, pegede enstemmigt på Sisi Eibye som øverst ansvarlig for asylområdet.

Det skete efter en finalerunde med to ansøgere.

Økonomiudvalget godkendte på et ekstraordinært møde indstillingen fra ansættelsesudvalget.

Langeland Kommune, der er operatør for asylcentre med over 3000 asylsøgere og 300 medarbejdere i kommuner på Ærø, Fyn, Lolland, Sjælland og i Jylland, har for 2016 indgået en kontrakt med Udlændingestyrelsen med en forventet omsætning på 300 millioner kroner.

Det er baggrunden for, at Langeland Kommunalbestyrelse ønskede at ansætte en asyldirektør, fordi, som Bjarne Nielsen tidligere har udtalt, det er et forvaltningsområde, der økonomisk er på størrelse med de øvrige direktørområder i kommunen, såsom ældreområdet.

Sisi Eibye tiltræder i jobbet som asyldirektør 1. april.

- Asylområdet er inde i en eksplosiv vækst, som nu kalder på et helt særligt fokus på såvel kvalitet som ledelse - og den opgave glæder jeg mig til at løfte sammen med både ledere og medarbejdere, erklærer Sisi Eibye.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.