Lokale håndværkere, murere og vvs'ere forvandler den tomme Tullebølle Skole på Langeland til et hjem for over 80 asyldrenge.

Det er længe siden, at skolegården i Tullebølle har lagt asfalt til fodbold i frikvarteret. Gangene genlyder ikke længere af børnestemmer.

I stedet er det en boremaskine, der bryder stilheden i skolen, der har stået tom siden skolesammenlægningen i 2010. To mænd i neongult arbejdstøj lyser op i de januargrå farveskala. De er i gang med at lægge sidste hånd på det fundament, hvor pavillonerne, hvis vægge og tage, der skal danne rammen om drengeværelser, skal sættes op.

- Når man lige kommer ind, ser det ud som om der er lang vej endnu, erkender driftskoordinator på Asylcenter Holmegaard, Per Knudsen.

Nye vægge er bygget op. Andre er revet ned. De gamle støvede farver på skolevæggene er og bliver erstattet med hvid, og gulve bliver lakeret.

- Meget af det handler om at få brugt lokalerne rigtigt. Det er en udfordring at få plads til de ting, vi vil tilbyde drengene, siger Per Knudsen.

Unge og ansatte glæder sig

Leder af Børnecenter Langeland Hanne Sommer fortæller, at drengene ser frem til at flytte ind på skolen.

- Efterhånden ser de unge frem til at flytte. De var lidt skeptiske i starten. Tullebølle er for dem noget nyt og meget ukonkret. Men de glæder sig til, at de bliver samlet et sted, siger Hanne Sommer.

Det nye asylcenter i Tullebølle vil også give bedre arbejdsvilkår for de ansatte, fordi personalegruppen bliver samlet på et sted i stedet for at være delt op på Lindelse og Skovly.

- Medarbejderne glæder sig meget til at skulle arbejde sammen. Vi har et godt arbejdsmiljø, og når vi er samlet er vi flere personaler på ad gangen. Det giver os flere muligheder for at lave aktiviteter. Det er optimale personaleforhold vi får på Tullebølle, siger Hanne Sommer.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår skolen er klar til indflytning, men centerleder Ulrik Pihl lover at holde borgerne i Tullebølle opdateret.

Mere om emnet

Se alle
Lokalråd: Sælg Søby Skole eller riv ned

Lokalråd: Sælg Søby Skole eller riv ned

Første skoledag: Fuld damp under kedlerne

Første skoledag: Fuld damp under kedlerne

7
Langeland under lup: Kan øen klare asylcentrene?

Langeland under lup: Kan øen klare asylcentrene?