Venligboere har doneret så mange instrumenter til asylcentret i Tullebølle i starten af 2016, at man vil starte et band

Tullebølle: En violin, et keyboard, en elektrisk guitar og flere akustiske samt et trommesæt.

Listen over instrumenter, der er kommet ind ad døren på børnecentret i Tullebølle de seneste måneder, er lang. Og faktisk havde den også indeholdt et flygel, hvis asyldrengenes lokaler havde haft plads.

Fælles for instrumenterne er, at de ikke har kostet noget. De er blevet doneret af mennesker fra hele landet, mens andre frivillige har transporteret dem hele vejen til Langeland. Og Venligboerne har været dirigent.

- Det er en kæmpe hjælp for os, når vi ikke selv skal bruge penge på ting som musik. Det er virkelig flot, siger Søren Pedersen, der er aktivitetskoordinator på børnecentret.

Som man kunne læse i avisen den 23. februar, bliver de donerede guitarer brugt til at lære nogle af drengene at spille musik. Og det er kun begyndelsen. I fremtiden er planen, at der skal laves et band kun med asyldrenge. Det er blevet muligt, efter man har nu har fået et stort musikarsenal.

- Det har gjort, at vi har fået mere gejst. Nu kan vi komme i gang, men man lærer ikke at spille musik på en dag. Det tager tid, også selv om de er gode til at lære, fortæller Søren Pedersen.

Berhanes keyboard

Det hele startede med Berhane, som bor på børnecentret i Tullebølle. Han ville gerne spille keyboard igen, og derfor blev det efterlyst via Venligboernes facebookside. Og blot tre uger efter kørte Janne Grønborg Franck turen fra Helsingør til Langeland med instrumentet i bagagerummet for at give det til Berhane.

Siden da er flere instrumenter kommet til, og i februar besluttede Gustav på 10 år at donere sit trommesæt til asyldrengene på Langeland.

Hans mor, Dorte Dittmann, kom derfor igennem Venligboerne i kontakt med børnecentret i Tullebølle, og den 13. februar kunne en anden venligbo, Helle Smidt, aflevere trommerne på Langeland.

- Jeg har den indstilling, at hvis man er venlig, får man også venlighed tilbage. Det er ikke en heltegerning. Det var bare noget, vi kunne gøre, som ikke kostede os noget, fortalte hun efterfølgende til avisens udsendte.

Det eneste, den gavmilde Gustav krævede for at donere sine trommer, var, at han ville høre en koncert på asylcentret, når bandet engang er færdigt.

- Jeg læste sammen med Gustav om Berhane på Facebook, og fortalte, at de nok godt kunne bruge hans trommesæt, som alligevel ikke var blevet brugt i et par år. Gustav sendte et brev sammen med sine trommer til Langeland, hvori han skrev en hilsen til Berhane om, at han glædede sig til at komme ned og høre dem spille, fortæller Gustavs mor, Dorte Dittmann.

  • Af: