Tre millioner koster det at sætte en gammel skole i stand til asylundervisning i Rudkøbing.

Asylsøgere fra de langelandske centre og lokale håndværkere skal sammen sætte bygningerne til asylskolen i Rudkøbing i stand.

Det afslørede Langeland Kommune på et nabomøde om asylskolen på Kastanievej onsdag eftermiddag.

Det er den gamle skolebygning fra 1921, som har stået tom, siden skolen lukkede i 2010, der i fremtiden skal huse undervisning af voksne og unge ledsagede asylsøgere. Men først skal bygningerne gøres klar.

- Det største arbejde er malerarbejdet. Og det vil asylsøgere gøre i samarbejde med lokale håndværkere. Træværk og vinduer, som kræver faglige ekspertise, tager håndværkerne sig af, men resten hjælper asylsøgere med, fortalte Torben Tørnqvist fra Infrastruktur i Langeland Kommune.

Istandsættelsen koster tre millioner, som Udlændingestyrelsen betaler, fortalte borgmester Bjarne Nielsen (V). Det er også udlændingestyrelsen, der lejer sig ind i lokalerne for at drive skolen, men den præcise lejeindtægt kender borgmesteren ikke.

- Men de plejer at betale os godt, sagde han.

Arbejdet med at gøre skolen klar til nye elever begynder formentlig i næste uge, oplyser Ulrik Pihl, leder af Asylcenter Holmegaard. Og eleverne kommer så snart det er muligt.

- Vi starter undervisningen i etaper. Det er færdigt inden sommerferien, men gerne før, sagde Bente Lykke, chef for asylområdet i Langeland Kommune.

Det kommer cirka til at gå 150 elever på skolen hver dag.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.