Asylansøgere skal male deres egen skole

Torben Tørnqvist kunne afsløre overfor asylskolens naboer, at asylsøgerne selv skal lave en stor del af renoveringen af skolebygningen.
Foto: Anja Limkilde

Asylansøgere skal male deres egen skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre millioner koster det at sætte en gammel skole i stand til asylundervisning i Rudkøbing.

Asylsøgere fra de langelandske centre og lokale håndværkere skal sammen sætte bygningerne til asylskolen i Rudkøbing i stand.

Det afslørede Langeland Kommune på et nabomøde om asylskolen på Kastanievej onsdag eftermiddag.

Det er den gamle skolebygning fra 1921, som har stået tom, siden skolen lukkede i 2010, der i fremtiden skal huse undervisning af voksne og unge ledsagede asylsøgere. Men først skal bygningerne gøres klar.

- Det største arbejde er malerarbejdet. Og det vil asylsøgere gøre i samarbejde med lokale håndværkere. Træværk og vinduer, som kræver faglige ekspertise, tager håndværkerne sig af, men resten hjælper asylsøgere med, fortalte Torben Tørnqvist fra Infrastruktur i Langeland Kommune.

Istandsættelsen koster tre millioner, som Udlændingestyrelsen betaler, fortalte borgmester Bjarne Nielsen (V). Det er også udlændingestyrelsen, der lejer sig ind i lokalerne for at drive skolen, men den præcise lejeindtægt kender borgmesteren ikke.

- Men de plejer at betale os godt, sagde han.

Arbejdet med at gøre skolen klar til nye elever begynder formentlig i næste uge, oplyser Ulrik Pihl, leder af Asylcenter Holmegaard. Og eleverne kommer så snart det er muligt.

- Vi starter undervisningen i etaper. Det er færdigt inden sommerferien, men gerne før, sagde Bente Lykke, chef for asylområdet i Langeland Kommune.

Det kommer cirka til at gå 150 elever på skolen hver dag.

Asylansøgere skal male deres egen skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce