At holde informationsmøde for potentielle kandidater til kommunalvalget i efteråret var ikke idéen med Alternativets forslag, siger forperson Helle Munkholm Davidsen.

Langeland: Alternativet på Langeland havde foreslået Langeland Kommune at holde et informationsmøde for folk, der måske kunne have lyst til at stille op som kandidater til kommunalvalget. Men så skulle det have været i foråret, og ikke i efteråret, som det er endt med at blive, lyder det fra forperson Helle Munkholm Davidsen.

- Det skulle give konkret viden om, hvad det indebærer at være kommunalpolitiker, skabe åbenhed og transparens og lokke nogen til at blive nysgerrige, siger Helle Munkholm Davidsen.

Og derfor synes hun ikke, at politikerne har taget imod den idé, som man har stillet fra Alternativet, når det afholdes i efteråret. For mødet var egentlig tænkt som en mulighed for at åbne op for, at flere kan få lyst til at stille op.

- Informationsmødet får ikke det formål at gøre borgerne interesserede i at stille op, siger Helle Munkholm Davidsen.

Ifølge medlem af økonomiudvalget Elisa Hansen (V) skyldes tidspunktet, at der ikke var tid i foråret, og at det giver god mening at holde det i efteråret, så man også har mulighed for at orientere om budgettet i samme ombæring.

- Det er en god information at have, siger hun.

Idéen med mødet var at klæde interesserede på, og det giver vel bedre mening i foråret?

- Men vi har ikke tid i foråret. Jeg synes, det er helt i orden. Desuden kommer vi altid minimum en halv time inden hvert kommunalbestyrelsesmøde, og der skal man være velkommen til at komme og stille spørgsmål.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Har du en politiker i maven?: Informationsmøde for kandidater

Har du en politiker i maven?: Informationsmøde for kandidater