Trods fraværet af en instruktør, men med en "organisationsplan", er Langelandsrevyen godt på vej på de skrå brædder i Ørstedspavillonen.

RUDKØBING: Kan man overhovedet lave revy uden en instruktør?

Folkene i Langelandsrevyen er ret sikre på, at det kan man godt.

- Det bilder vi os i hvert fald ind. Men vi føler os nærmest som en humlebi, der jo teoretisk ikke kan flyve - og bare gør det alligevel, også selv om vi måske mangler vingerne, siger Valle Hansen, der normalt sidder ved pianoet og står for noget af musikken. I manglen af en instruktør har han også fået en kasket på med titlen "tovholder".

Holdet bag revyen

Bag årets Langelandsrevy står:Skuespillere:  Bonnie Lund Boisen, Dan Skov Jensen, Kenni Navne, Benny Faurholt, Pernille Aakerlund, Stina Arildslund, Lone Holme Jensen og Jakob Figen Kromann.

Tovholder: Valle Hansen. Forfattere: Elin Lisberg, Peter Dragsbo, Anker Nielsen, Iver Iversen, Valle Hansen. Musik: Valle Hansen, Iver Iversen og Kurt "Dempo" Hansen.

Scenefolk: Bodil Larsen, Lisbeth Gotfredsen, Lisbeth Drasbek,  Rasmus Jensen og Jens Kjeldsen. Dekorationer og rekvisitter:  Bodil Larsen, Grethe Sejrup, Lisbeth Drasbek,  Rasmus Jensen. Kostumer: Marianne Storm, Mette Ærboe og Jane Sloth.   Sminke og påklædning: Carina Madsen og Vibeke Aagaard. Sufflør: Lene Mathiasen.

Koreografi: Nina Figen Kromann og Marlene Theil-Gjersen. Lys og Lyd: Flemming Rasmussen og Jakob Madsen. Sal og Foyer: Keld Dyberg, Birgit Dyberg, Jonna Mathiasen, Laila Kjeldsen, Ulrik Larsen og Elin Lisberg.

Billetter: Lene Arildslund og Jakob Madsen. Plakat: Jytte Sølvbjerg.

Programfolder: Manfred Wolf.

Folkene i revyen har øvet siden 3. januar. To dage før jul fik de besked om, at den hidtidige instruktør, Sus Larsen, måtte melde fra på grund af et voldsomt arbejdspres i sine cafeer.

- Vi var i chok, selv om vi selvfølgelig godt kunne forstå Sus. Men vi havde allerede på det tidspunkt de fleste af teksterne i hus, og skulle vi bare lade dem gå til spilde. Så vi kiggede hinanden i øjnene og sagde "f..... stå i det". Vi gør det, fortæller Stina Arildslund, der er formand for revyforeningen.

En smagsprøve på revyen

Avisen har fået lov til at bruge nogle vers - som en smagsprøve på revyen. Det er fra et swing-potpourri, skrevet af Valle Hansen - "før pausen-nummeret", som det kaldes: 

Her på øen er vi altid gode til snak.

Og nu skal de allesammen ha' en gang lak.

Der var nogen, der blev fyret og fik et spark.

Fik vi andre en forklaring - ikke et hak.

Alle flygtninge er rejst med pik og med pak.

Så endte det med et spe'tak-kel.

 

Rygerne de bredte sig fra syd og til nord.

Og aviserne de fulgte med i det kor.

Vor' borgmester sagde: Det er ikke mit bord!

Hvad er svaret så fra direktørens kontor?

"Gælden vokser og har aldrig været så stor".

Hallo, hvad så med os der bor - her?

Løsningen blev at udpege "sjakbajser". Og Valle Hansen til tovholder med ansvar for alt det praktiske, som tidligere tiders instruktører altid har hængt på.

- Alles ansvar, ingens ansvar - vi ved allesammen, hvordan det er. Derfor har vi nu en revy med en "organisationsplan", tilføjer Valle Hansen med et grin. Deraf også revyens titel om at løfte i flok. Det gælder både revyen og Langeland.

Men vi føler os nærmest som en humlebi, der jo teoretisk ikke kan flyve - og bare gør det alligevel, også selv om vi måske mangler vingerne.

Valle Hansen, tovholder og pianist

Meget mere lokal

Samtidig lover revy-folkene en mere lokal revy.

- Jo, der bliver da lige en lille Trump-én, lidt om Putin og lidt om Messerschmidt. Men ellers bliver resten meget lokalt. Vi har opfundet en ny udgave af "Bænken", en slags Bænken 2.0, og "Livet på landet" er med igen, siger Stina Arildslund.

- Vi får også lige vendt asylområdet nogle gange, og så er der en sang om Birgitte Braband og hendes lille "troll", foruden én om rullede hoveder i kommunen. Desuden har vi en hyldestsang til Rebellen og noget så sjældent som en opera om fiskerne i Bagenkop. Jeg vil ikke sige, hvem opera-komponisten er, for så kan publikum regne for meget ud på forhånd. Faktisk er der mange lokale, der får en ordentlig tur i centrifugen, tilføjer Valle Hansen.

Revyen på nettet

Langelandsrevyen er nu blevet så moderne, at den både har fået en hjemmeside og en Facebookside.

Hjemmesiden skal ikke mindst bruges til salg af billetter. I alt 1440 billetter er sat til salg til de seks forestillinger. I 2015 havde revyen udsolgt, og sidste år blev der solgt knap 1300, oplyser Lene Arildslund, ansvarlig for revyens billetsalg.

- Det er også mange billetter, men det går bedre end forventet. Ikke mindst på internettet. Vi har lige haft nogen fra Sjælland, der ville have billetter, tilføjer Lene Arildslund.

Langelandsrevyen 2017: "Vi løfter i flok", teatersalen på Ørstedspavillonen. Onsdag den 5. april kl. 19.00. Torsdag den 6. april kl. 19.00. Fredag den 7. april kl. 18.30 og 21.15. Lørdag den 8. april kl. 18.30 og 21.15. Billetpris for voksne 140 kroner, for børn 70 kroner. www.langelandsrevyen.dk

  • fyens.dk