Alle skal kunne investere i nyt biogas-anlæg

Det langelandske biogas-anlæg er beregnet til at koste cirka 150 mio. kroner. Ejerskabet vil blive "udbudt" i form af andele eller en slags folkeaktier. På billedet er det biogas-anlægget i Ringe. Arkivfoto: Foto: Nature Energy

Alle skal kunne investere i nyt biogas-anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativtagere bag det langelandske biogas-projekt, Ulrik Bremholm og Lars Birk Rasmussen, vil sælge andele/folkeaktier

Langeland: Hvordan det lige skal organiseres rent praktisk, er endnu ikke besluttet. Men meningen er, at det påtænkte biogas-anlæg på Langeland skal "udbydes" til alle interesserede på Langeland.

- Om det bliver som andele, ligesom i vindmølle-projekter, eller som en slags folkeaktier, ved vi ikke endnu. Kun at vi vil forsøge at brede ejerskabet ud så meget som muligt, oplyser Ulrik Bremholm, nordlangelandsk storproducent af svin og en af initiativtagerne bag planerne om at etablere et biogas-anlæg på Langeland til cirka 150 mio. kroner.

Ligesom en anden af initiativtagerne, direktør Lars Birk Rasmussen fra det kommunalt ejede Langeland Forsyning, er Ulrik Bremholm ærgerlig over den politiske modvind, som projektet er kommet ind i.

- Først vil vi forsøge at sælge så mange aktier/andele som muligt på Langeland. Til almindeligt interesserede, til leverandører og måske til enkelte større investorer. Derefter kigger vi på, hvor mange penge vi har tilsagn om, og hvis de nødvendige penge ikke er kommet ind, må vi gå til investorer udenfor Langeland. Det kan muligvis blive vanskeligt at skaffe alle nødvendige 150 mio. kroner på øen, supplerer Lars Birk Rasmussen.

Indtil videre har langelænderne - som forbrugere hos Langeland Forsyning - brugt knap 300.000 kroner på projektet, blandt andet på konsulentrapporter.

- Det er besluttet i bestyrelsen for Langeland Forsyning, at disse penge skal konverteres til aktier/andele i det kommende biogas-anlæg, oplyser Lars Birk Rasmussen.

De to initiativtagere afviser, at de to konsulentrapporter der er udarbejdet, har været holdt hemmelige.

- Jeg er ikke bekendt med, at nogen er blevet nægtet adgang til rapporterne. Enhver kan få en mail med rapporterne ved at henvende sig til Langeland Forsyning, siger Lars Birk Rasmussen.

- Set i bagklogskabens lys kunne vi nok have informeret mere og bedre. Der har bare ikke været så meget at fortælle om det sidste halve års tid, tilføjer Ulrik Bremholm.

Først vil vi forsøge at sælge så mange aktier/andele som muligt på Langeland. Til almindeligt interesserede, til leverandører og måske til enkelte større investorer.
Lars Birk Rasmussen
NYE I BESTYRELSEN
Efter kommunalvalget i november sker der udskiftninger i bestyrelsen for Langeland Forsyning, der er ejet af Langeland Kommune - som udpeger nogle af bestyrelsesmedlemmerne. Udskiftningen sker ved generalforsamlingen til foråret.Den hidtidige formand, Brian Dalsgaard (V), stopper og bliver afløst af SF'eren Gert Schmidt.

Næstformanden, Lars Chr. Prytz (V), fortsætter.

Desuden udtræder Joan Kate Pedersen (A), Anders Hoelstad (DF) og Michael Martin Jensen (Ø). Ind i stedet kommer Jørgen Nielsen (C), Kim Welcher (DF) og Henning Piil (A).

 

Alle skal kunne investere i nyt biogas-anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce