Der var ikke langt fra tanke til handling, da Langelands ­borgmester Bjarne Nielsen torsdag opfordrede Elisa Hansen til at melde sig ind i Venstre

Langeland: Torsdag formiddag rev kommunalbestyrelsesmedlem Elisa Hansen sit medlemskort til Dansk Folkeparti i stumper og stykker, og allerede fredag troppede hun op på borgmesterkontoret på rådhuset i Rudkøbing for at melde sig ind i Venstre.

Netop det parti hun forlod i 2001, da hun sad i daværende Tranekær Kommunalbestyrelse, for at blive DF'er.

- Jeg har været ude at kigge på og opleve noget andet i 14 år, og det kan være meget sundt, siger Elisa Hansen ved kaffebordet på borgmesterkontoret.

- I bund og grund er du Venstre-kvinde?

- Ved du hvad? Jeg er mig, smiler Elisa Hansen.

Smiler gør også de to markante langelandske Venstrefolk, borgmester Bjarne Nielsen og lokalformand Bjarne Møller Petersen, der sidder overfor hende.

De ser veltilfredse ud, fordi det styrker Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen, der nu er oppe på seks medlemmer, at få Elisa Hansen med på holdet.

På spørgsmålet, om hun er blevet opfordret af de to herrer til at vende tilbage til Venstre, svarer hun.

- Mere eller mindre. Jeg mener, at jeg på et tidspunkt har fået at vide, at jeg var velkommen i Venstre. Vi har snakket om tingene, og jeg bryder mig ikke om at stå uden for et fællesskab. Jeg har ikke lyst til at være løsgænger, forklarer Elisa Hansen.

Opbakning i toget

Bjarne Nielsen sikrede sig politisk opbakning i kommunalbestyrelsesgruppen torsdag på vej hjem i toget fra et kommunalt møde i Aalborg, efter han havde snakket med Elisa Hansen.

- Jeg ringede først til Bjarne Møller Petersen og orienterede ham om Elisa Hansens tanker, og hvad han sagde til, at hun kom med i vores gruppe, siger Bjarne Nielsen, der fik opbakning både hos lokalformanden og de øvrige medlemmer i Venstres gruppe.

Som Bjarne Møller Petersen tilføjer:

- Det er vigtigt med enighed, og det er optimalt, set fra en lokalformands synspunkt, at vi er dækket ind over hele øen. Vi har manglet én i Tranekærområdet. Det får vi nu.

Fortsætter i undvalg

Elisa Hansen, der bor i Botofte, fortsætter som formand i Sundhedsudvalget. Venstre sidder nu på formandsposterne i tre af de fire fagudvalg, mens Knud Gether (BL) er formand i Teknisk Udvalg.

- Der bliver ingen ændringer på udvalgsposter med mindre, nogen ønsker at lave noget om, siger Bjarne Nielsen.

  • Af:

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.