Ærøexpressen på vej: Værtshus køber færgeaktier for 15.000 kroner


Ærøexpressen på vej: Værtshus køber færgeaktier for 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Rudkøbing har indehaverne af værtshuset Kasket Karl stået bag en pengeindsamling for at kunne købe aktier i en kommende færge mellem Marstal og Rudkøbing. På årets første dag kunne de købe aktier for 15.000 kroner.

Rudkøbing: Den 2. januar 2018 var det sidste chance for at købe aktier i det private, ærøske færgeprojekt, Ærøekspressen, som efter planen vil give ærøboerne og langelænderne en ny fast forbindelse mellem Marstal og Rudkøbing fra næste forår.

For at nå så langt skal folkene bag projektet skaffe 55 millioner kroner, og det er nu lykkedes blandt andet ved hjælp af en såkaldt aktiemission, hvor alle har kunnet købe aktier for mindst 1000 kroner.

Og ærøboerne er ikke ene om at ville genetablere færgeforbindelsen mellem de to havnebyer.

Det samme ønsker indehaverne af værtshuset Kasket Karl i Rudkøbing, Pernille og Torben Pryds. De har givet deres kunder mulighed for at donere beløb under de krævede 1000 kroner per aktie, og mandag den 1. januar kunne de sætte sig ned og tegne aktier for 15.000 kroner på kundernes og egne vegne.

-Vi har købt 15 aktier og udfyldte tegningsblanketten i går (den 1. januar, red.). Pengene er overført til en advokat, siger Pernille Pryds og tilføjer, at parret har fået en bekræftelse på aktietegningen.

Klistermærker også til salg

Hun og Torben Pryds har selv lagt 5000 kroner i den langelandske aktiemission, mens resten af pengene er doneret af værtshusets kunder.

For at støtte projektet har Pernille og Torben Pryds også solgt klistermærker på vegne af "færgegruppen", der ikke har noget med selve færgeselskabet Ærøekspressen at gøre, men som ønsker forbindelsen genetableret.

En af de aktive i denne gruppe er Inger og Leif Ziegler, som glæder sig over den langelandske opbakning, fortæller Leif Ziegler.

- Vi har været i Rudkøbing flere gange for at aflevere klistermærker, så der har været nogle rejseture derover til, siger Leif Ziegler med et grin med henvisning til, at turene er gået via Ærøskøbing og Svendborg til Rudkøbing, når der skulle overdrages klistermærker.

- Det er en livsnerve

Glæden og den gensidige sympati er dog gensidig, for ifølge Pernille Pryds ønsker hendes kunder - og hun selv - en færgeforbindelse mellem Marstal og Rudkøbing.

- Forbindelsen er en livsnerve, og den vil få tingene til at hænge sammen i forhold til turisme, så man kan tage hele vejen rundt fra Lolland over Langeland og videre til Als eller Fyn. Når man nu gerne vil have flere cyklende og gående turister, hænger det meget godt sammen. Det vil det også få tingene til at hænge bedre sammen med hensyn til transport, siger hun.

Foruden salg af aktier har Danmarks Grønne investeringsfond og Ringkjøbing Landbobank hver lånt selskabet bag Ærøekspressen 20 millioner.

Ærøexpressen på vej: Værtshus køber færgeaktier for 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce