Årsagen til den garagebrand, der nær havde dræbt en hund, er nu opklaret. Indsatslederen vurderer, at naboer reddede hunden ved at slå et vindue itu.

Sønder Longelse: Branden i en garage på Skovsbovej onsdag eftermiddag havde nær taget livet af en hund, der opholdt sig i et rum lige bag den brændende garage. Da brandfolkene ankom til stedet, skyndte de sig at hjælpe hunden ud, men uden naboernes hjælp havde det højst sandsynligt været for sent, vurderer indsatslederen på stedet, Jannik Baltzer.

- Hvis naboen ikke havde slået det vindue itu, så er det min formodning, at hunden var død af røgforgiftning, siger Jannik Baltzer.

Naboerne havde forsøgt at redde hunden ved at smadre et vindue, inden brandfolkene nåede frem. Åbningen i vinduet gjorde, at der kom frisk luft ind til hunden, og den var i live, da brandfolkene kom.

Branden, der opstod i husets garage, blev antændt af gløder i asken fra et træpillefyr, fortæller Hans Erik Brendholm fra Fyns Politi i Svendborg.

Husets ejer havde lagt asken ved siden af en bunke træpiller, og gløderne fra asken antændte træpillerne. Flammerne spredte sig hurtigt til hele garagen og værkstedet bagved. Foruden træpillerne stod der også to scootere i garagen, og da ilden fik fat i benzinen i dem, gik det rigtig stærkt.

Ilden efterlod garagen fuldstændig nedbrændt, mens husets værksted og omkring fire kvadratmeter af stuetaget blev slemt skadet.

Se efterslukningsarbejdet her: (video: Daniel Kofoed)

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
2
Nabo kørt på sygehuset: Hund reddet ud af garage i flammer

Nabo kørt på sygehuset: Hund reddet ud af garage i flammer