Åben Langeland: Turister skal trækkes til øen i påsken

Her ses en del af styregruppen bag Åben Langeland: Bagerst (t.v.) Jeanette Pichardt, Anne Mette Wandsøe og Marie Wöldike. Forrest (t.v.) René Larsen og Kim Welcher . Peer Henrik Hansen, H. C. Rasmussen, Keld Nielsen og Catrine Madelaire var forhindret i at møde op. Foto: Karl Edvard Hansen

Åben Langeland: Turister skal trækkes til øen i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En arbejdsgruppe, bestående af politikere, iværksættere, erhvervsfolk og kunstnere, har taget initiativ til Åben Langeland, som byder på vidt forskellige arrangementer i påsken.

LANGELAND: Det startede sidste år med et opstartsmøde på Ørstedskolen, og nu er Åben Langeland for alvor en realitet, idet arbejdsgruppen bag initiativet henover 2018 har arbejdet på en lang række forskellige markedsføringstiltag, som skal skabe ekstra opmærksomhed om de arrangementer, der løber af stablen her i påsken.

- Vi var på banen sidste år, men i en mindre målestok, da der var for kort tid fra opstartsmødet i februar til påsken i slutningen af marts, siger René Larsen, byrådsmedlem og kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet, som er en del af arbejdsgruppen bag Åben Langeland.

Han fortæller videre, at Åben Langeland er et supplement til de langelandske kunstneres "Åbne Døre" i påsken, hvis mission også er at tiltrække gæster til øen.

- Åben Langeland står på to ben, for det første består vi af en række tilbud, hvor alle fra Langeland kan tilmelde et arrangement, og på det andet ben kan vi hjælpe aktørerne med materialer til at markedsføre deres arrangementer, forklarer René Larsen.

Arbejdsgruppen bag Åben Langeland er bredt sammensat på kryds og tværs af forskellige arbejdsområder med repræsentanter fra kommunalbestyrelsen, Turist- og Erhvervsforeningen, kunstnerne, museerne, Handelsstandsforeningen og andet erhvervsliv.

- Idéen med Åben Langeland er at vise frem, hvad Langeland og også Strynø kan tilbyde af mad- og kulturoplevelser, kunst og kunsthåndværk samt arrangementer for børn. Vi har det meste, og det vil vi gerne vise frem, siger restauratør Jeanette Pichardt, som er en del af arbejdsgruppen.

De står bag
Arbejdsgruppen bag Åben Langeland består af:René Larsen, medlem af Langeland kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet

Marie Wöldike, grafiker og iværksætter

Kim Welcher, medlem af Langeland kommunalbestyrelse for Dansk Folkeparti

Anne Mette Wandsøe, Turist- og Erhvervschef

Peer Henrik Hansen, museumschef, Langelands Museum

H.C. Rasmussen, boghandler

Catrine Madelaire, kommunikationsmedarbejder, Langeland Kommune

Jeanette Pichardt, restauratør

Keld Nielsen, kunstner

Plads til flere

Der er allerede mange, der deltager i Åben Langeland 2019. Langeland Museum deltager og holder for første gang åbent i påsken. Der er kokkeskole for børn samt andre aktiviteter for børn forskellige steder, og Fiskeriets Hus i Bagenkop holder ekstra åbent i påsken, hvilket mange restauranter og kroer også gør.

Ligeledes holder en lang række kunstnere som bekendt "Kunstnernes Åbne Døre" med udstillinger hos mere end 40 kunstnere og kunsthåndværkere. "Kunstnernes Åbne Døre" har eksisteret i en årrække og tiltrækker hvert år mange besøgende til deres udstillinger og værksteder.

På hjemmesiden www.langeland.dk/åbenlangeland kan man læse mere om Åben Langeland og tilmelde sit arrangement - så bliver det omtalt på hjemmesiden.

Tilmelding er nødvendig senest den 1. april og gerne tidligere

Materiale kan benyttes frit

Man kan på Åben Langeland også tilmelde sig en mailliste og løbende modtage markedsføringsmateriale med film, flyers, billeder og annoncer til online brug, som arbejdsgruppen bag Åben Langeland har fået produceret.

Materialet kan frit benyttes som reklame for sit eget arrangement eller som markedsføring af Åben Langeland generelt.

- Vi håber på, at mange tilmelder sig og vil bruge markedsføringsmaterialet. Der er lidt for enhver smag med film, postkort og billeder, og det kan bruges til både at gøre opmærksom på sit eget arrangement eller sin egen udstilling og samtidig være med til at markedsføre hele Langeland og Strynø, siger kunstner Keld Nielsen, der sidder i styregruppen som repræsentant for kunstnernes Åbne Døre-arrangement.

Åben Langeland finder sted i påskeugen fra 13. til 21. april.

Åben Langeland: Turister skal trækkes til øen i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce