6.A fra Ørstedskolen skal til DM i Madkundskab

Det blev 6.A fra Ørstedskolen i Rudkøbing, der skal repræsentere Fyn og øerne, når der er DM i Madkundskab i Odense den 20. marts. Det fejrede klassen med en kagemand. Privatfoto

6.A fra Ørstedskolen skal til DM i Madkundskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er jubel på Ørstedskolen, efter at 6. A er udvalgt til DM i Madkundskab. Klassen har arbejdet intenst med årets emne "Konserver din køkkenhave" og skal nu til DM sammen med fødevareministeren og værten fra Den Store Bagedyst.

Rudkøbing: De voksne har "Den Store Bagedyst". Skoleeleverne har DM i Madkundskab, der hvert år løber af stablen på Kold College i Odense.

Og i år er 6.A fra Ørstedskolen i Rudkøbing med i opgøret som den eneste fra den fynske region. De er nemlig blandt de kun 10 udvalgte skoleklasser, der skal dyste om den fine titel "Danmarksmestre i madkundskab".

Det er noget, der vækker stor begejstring hos deres madkundskabslærer Per Juel.

- Det er de virkelig glade for! Eleverne har spurgt mig næsten hver eneste dag, om de var udvalgt, så de går virkelig op i det, siger han.

Han afslører, at de vil forsøge at vinde DM med en "ægte børnefødselsdagsmenu - med et twist", hvor de både vil præsentere dommerne for hjemmelavede hotdogs med syltede toppings, muffins med frugt, cheesecake og hjemmelavet saft.

Dommerne smeltede

Et tema, som eleverne fra Ørstedskolen altså magtede så godt, at de kom igennem nåleøjet og med til DM i Odense.

- Ørstedskolens ansøgning fik os til at smelte. De havde produceret videoen "Ørsted News", hvor de udfordrede lærerne om deres viden om konservering, debatterede med hinanden om konserverings styrker og svagheder - og argumenterede for, at netop deres arbejde med syltning kvalificerede dem til DM. Vi kan kun give dem ret, lyder begrundelsen fra dommerpanelet.

DM i madkundskab løber af stablen den 20. marts på Kold College i Odense. Det bliver igen i år værten fra Den Store Bagedyst, Timm Vladimir, der styrer slaget fra scenen i Odense. /EXP

6.A fra Ørstedskolen skal til DM i Madkundskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce