5G på vej: Langeland vil gerne være forsøgsområde

Lars Christian Lilleholt (V), Energi-, forsynings- og klimaminister præsenteredr regeringens vision og handleplan for udbredelsen og udrulningen af 5G-nettet på Odense Universitetshospital for en måneds tid siden. Foto: Sugi Thiru

5G på vej: Langeland vil gerne være forsøgsområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Tonni Hansen undersøger i øjeblikket mulighederne for at gøre Langeland til forsøgsområde for ny kraftig mobilteknologi.

Langeland kan muligvis blive forsøgsområde for den nyeste mobilteknologi 5G, der blandt andet er forudsætningen for eksempelvis selvkørende biler. Det er borgmester Tonni Hansen i øjeblikket igang med at undersøge.

- Egentlig var det en opfordring fra min partifælle, folketingsmedlem Lisbet Beck Poulsen, der havde været i Barcelona sammen med energiminister Lars Christian Lilleholt og set på teknologien, fortæller han.

- Som ø er Langeland et dejligt afgrænset område at lave sådan et forsøg på. Så jeg tog helt uformelt kontakt til Lars Christian Lilleholt, der ikke var afvisende overfor ideen. Men alt er foreløbig på et meget uformelt plan, understreger Tonni Hansen.

- Jeg kunne forestille mig, at vi kunne lave et forsøg i landbruget - så man kan styre gødskningen bedre og dermed belaster miljøet mindre, siger han.

- Og med et udbygget 5G-net på Langeland ville vi ikke skulle grave så meget fiber ned, siger han.

Til gengæld skal der opsættes en del master, der kan forbinde signalerne.

- Der er mennesker, der er bekymret over strålingen fra mobilsignalerne, men jeg har ikke kunnet finde andet. Men foreløbig er alt det her på et plan, hvor vi snakker lidt i gangene og føler os lidt frem, og der er ikke noget afgjort endnu, siger Tonni Hansen.

Ifølge Energistyrelsens handlingsplan for 5G i 2019 -2020 er midlertidige frekvenstilladser til forsøg med 5G en del af planen.

Det er 5G
5G-nettene vil give mulighed for langt mere pålidelig kommunikation med kortere svartider, højere datahastigheder, og at langt flere brugere kan være på nettet samtidigt. Det betyder, at mobilnettene kan bruges til endnu flere applikationer end i dag, og at meget af det, der i dag kræver et kabel, vil kunne fungere trådløst. Samtidig forventes den mobile datatrafik at fortsætte sin kraftige vækst de næste mange år. Det sker allerede i dag med 4G, men de nye tjenester på 5G-nettet vil kræve endnu større datamængder.Fra Energistyrelsen: 5G handlingsplan for Danmark.

5G på vej: Langeland vil gerne være forsøgsområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce