Borgmester Bjarne Nielsen glad for ­kompetent ansøgerfelt

Langeland: Interessen for at blive asyldirektør i Langeland Kommune er stor.

- Vi har modtaget 41 ansøgninger, og det er jeg meget tilfreds med. Så det der med, at ingen vil søge topjob i små kommuner, det passer jo ikke, siger borgmester Bjarne Nielsen (V).

Han mener, at der er mange kompetente ansøgere med i bunken, som skal vendes og drejes inden torsdag, da en håndfuld ansøgere udtages til samtaler i ansættelsesudvalget. Samtaler holdes mandag 15. februar, hvorefter et par stykker udtages til en finalerunde mandag 22. februar.

Økonomiudvalget skal efter planen endeligt godkende ansættelsen af asyldirektøren pr. 1. april på sit ordinære møde mandag 7. marts.

- Men hvis det viser sig, at asyldirektøren kan tiltræde allerede 1. marts, bliver Økonomiudvalget indkaldt ekstraordinært i slutningen af februar, oplyser Bjarne Nielsen.

Langeland Kommune er operatør for asylcentre med op mod 3000 asylansøgere, ikke kun på hjemmebane, men også i syv andre kommuner.

Aftalen med Udlændingestyrelsen på asylområdet skaber i år en samlet omsætning på anslået 300 millioner kroner.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle

Asyldirektør åremålsansat i tre år

Medarbejdere: Det handler om tillid

Ny asyl- direktør med stor erfaring

Ny asyl- direktør med stor erfaring