Med støtte fra Realdania er Naturretreat for Veteraner snart klar med et fast botilbud til krigsveteraner, der mangler et hjem eller et fællesskab.

Strynø: Med 400.000 kroner kan Anne-Line Ussing og hendes mand Stuart Press komme langt.

Realdania har støttet med pengene, der skal gå til at lave en såkaldt "wall garden" på Strynøs retreat for krigsveteraner.

- Det er dejligt med pengene og anerkendelsen, siger Anne-Line Ussing, der arbejder på, at retreatet åbner til sommer.

Håbet er, at den officielle indvielse finder sted i august måned i år.

Så vidt vi ved findes der endnu ikke et dansk udtryk for wall garden. Men det er en form for udendørs have, som er anlagt på en måde, der beskytter ekstra mod vind og dårligt vejr.

- Det er super med et sådant udendørs rum til terapi. Naturen kan noget i den forbindelse, og nu kan det lade sig gøre at bruge den på endnu flere tidspunkter på året, siger Anne-Line Ussing.

På ønskelisten står også et terapirum, hvilket i form af ombygninger vil kræve omkring 750.000-800.000 kroner ekstra.

- Men projektet står og falder ikke med det, siger Anne-Line Ussing, der mener, at støtten fra Realdania peger på noget af det positive, som Langeland kan tilbyde.

- Langeland kan noget på det socialpsykiatriske område, bare se på alt det med Ole Sørensen og Hjørnet. Der er bestemt noget om Langelands gamle slogan "kom og vær til", fordi der er de her dejlige omgivelser. Og det er sådan set ligegyldigt, om man er tilflytter eller er her for en kortere bemærkning, siger hun.

Naturretreatet for krigsveteraner har kørt som et pilotprojekt i cirka tre år og i alt den tid har omkring 35 veteraner boet i skurvognene på den lille ø.

Der har været tale om personer, som har været hjemløse, har været ude af stand til at være i deres egne hjem eller har haft brug for at komme væk fra familien.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.