2-årigt HF i Rudkøbing fra august

Fra august kan man læse 2-årigt HF i Rudkøbing. Foto: Roland Petersen

2-årigt HF i Rudkøbing fra august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC satser på at oprette en fast HF-uddannelse i Rudkøbing. Den er åben for elever direkte fra folkeskolen.

Rudkøbing: Blandt de konkrete opgaver, der venter den nye afdelingsleder, Thomas Borum Reuss, er at løbe 2-årigt HF i gang i bygningen på havnen i Rudkøbing.

Der vil fortsat blive udbudt Almen Voksenundervisning svarende til 9. og 10. klasses niveau, men på HF-siden har man selv tidligere skullet stykke en samlet uddannelse sammen med HF-enkeltfag. Fra august 2018 suppleres med 2-årigt HF som en ny linje, hvis det går, som man håber, og der er lokal opbakning til det.

- Vi sætter alle sejl til for at få løbet den 2-årige HF i gang. For eksempel har vi tidligere haft en robotworkshop med alle 9. og 10. klasser fra Ørstedskolen, og senest har vi det for Magleby Fri- og Efterskole samt for Kassebølle Friskole. Så vi håber selvfølgelig, at nogle af dem vil vælge os, når de unge mennesker om kort tid skal vælge uddannelse, siger Thomas Borum Reuss.

På spørgsmålet om, hvordan man som kursist konkret vil opleve den nye HF som en forskel, svarer han:

- På den 2-årige HF er der intet deltagergebyr, og det vil opleves anderledes, at man er en fast klasse, der har samme skema og følges ad i de to år, som uddannelsen tager. Og så vil alderssammensætningen også være anderledes, da reglerne nu er sådan, at man kan optages direkte på 2-årigt HF fra folkeskolens 9. klasse.

- Det er vigtigt for Langeland at have dette voksenuddannelsestilbud. Ikke mindst fordi erfaringen viser, at mange trives godt med vores trygge skolemiljø, som er noget af det, vi kan tilbyde som en lille skole, tilføjer Thomas Borum Reuss.

Det er vigtigt for Langeland at have dette voksenuddannelsestilbud. Ikke mindst fordi erfaringen viser, at mange trives godt med vores trygge skolemiljø, som er noget af det, vi kan tilbyde som en lille skole.
Thomas Borum Reuss

2-årigt HF i Rudkøbing fra august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce