- Vi bliver fremstillet som dumme fjolser alle 15

Kommunaldirektør Benny Balsgaard (yderst til højre) blev ved mandagens ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde kritiseret for kommunens håndtering af pressen i sagen om asylregnskabet. Foto: Kenneth Skipper

- Vi bliver fremstillet som dumme fjolser alle 15

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland Kommunes pressehåndtering af asylregnskabet medførte flere frustrerede kommentarer ved mandagens ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde.

Langeland: Kommunaldirektør Benny Balsgaard åbnede det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde mandag eftermiddag med en kommentar til kritikken af Langeland Kommunes asylregnskab. Ifølge det halvårlige regnskab vil lukningen af asylcentret koste 46,5 millioner kroner - et beløb, som kommunen regner med, at Udlændingestyrelsen vil betale. Flere eksperter kritiserer dog kommunen for at mangle en garanti på, at dét rent faktisk vil ske. Men ifølge Benny Balsgaard samarbejder Langeland Kommune med Udlændingestyrelsen og revisionsfirmaet BDO om at få regnskabet for 2017 gjort op, og han understregede, at det er kutyme, at alt, hvad der har med asylområdet at gøre, bliver dækket af Udlændingestyrelsen. Derfor forventer han, at regnskabet ender med at gå i nul. 

En storm i et glas vand

Men flere kommunalbestyrelsesmedlemmer var frustrerede over kommunens pressehåndtering af sagen. Ulrik Kølle Hansen fra Venstre mente, at kommunalbestyrelsen blev "fremstillet som dumme fjolser alle 15". Han mente, at sagen var "en storm i et glas vand" og mente også, at den kommende borgmester, Tonni Hansen, skulle have været bedre klædt på, før han kommenterede sagen til TV2/Fyn. Jette Jespersen fra Venstre mente også, at kommunens kommentarer til pressen lod meget tilbage at mangle: - Vi på Langeland skal altid fremstilles som halvidioter. Vi bliver simpelthen nødt til at være lidt mere skarpe, før vi går i pressen. For pressen vil rigtig gerne udstille os, sagde hun til mødet. Ifølge aftalen med Udlændingestyrelsen skal det endelige asylregnskab være gjort op i sidste kvartal af 2017, men afgående borgmester Bjarne Nielsen påpegede, at februar 2018 nok er mere realistisk.

- Vi bliver fremstillet som dumme fjolser alle 15

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce