- I stedet for at spille golf, skriver jeg bøger

Den pensionerede journalist og redaktør Tage Rasmussen har netop udgivet sin tredje bog. - Jeg får jo min pension, så det er ikke for at tjene penge - man bliver nu heller ikke rig af at lave lokalhistoriske bøger. Det er for at have lidt at stå op til, siger han. Foto: Vibeke Volder

- I stedet for at spille golf, skriver jeg bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tage Rasmussen gik på pension som lokalredaktør i 2010, men den journalistiske pen, har han ikke pensioneret. Tage Rasmussen har netop udgivet sin tredje bog om sit elskede lokalsamfund: Langeland.

71-årige Tage Rasmussen har brugt en stor del af sit journalistiske virke på at være journalist og redaktør på Langeland. I 2010 gik han på pension som lokalredaktør, men han har svært ved at lade de gode historier ligge, og bruger nu sin pensionstilværelse på at skrive lokalhistoriske bøger om det lokalsamfund, han holder så meget af.

- Jeg har nogle problemer med ryg og ben, som gør, at jeg rent fysisk ikke kan lave så mange ting - jeg kan for eksempel ikke spille golf, som mange ellers gør, når de går på pension, selvom jeg gerne ville. I stedet for at spille golf, skriver jeg bøger, siger Tage Rasmussen og tilføjer:

- Hvad skulle jeg ellers lave? Jeg synes, det er godt at have lidt at stå op til. Jeg har været journalist i over 40 år. Det er interessant at kunne fortælle noget historie videre. Jeg har uddannelsen bag mig og kan skrive, derfor har jeg meget nemmere ved det, end andre har.

Tage Rasmussen er født og opvokset på Langeland. Han har valgt at tage afsæt i lokale historier, når han skriver sine bøger.

- Jeg boede det meste af de første 30 år af mit liv på Langeland - da jeg var ung, lagde jeg ikke, på samme måde som jeg gør nu, mærke til naturen og så videre. Det har fået større værdi for mig, efter jeg er blevet ældre. Jeg holder meget af Langeland. Prøv at kigge ud. Det er et dejligt sted. Det er i høj grad naturen, der tiltaler mig, og de mennesker, der bor her. Hvorfor skulle jeg finde en eller anden mand i Jylland at skrive om - det giver ikke mening for mig. Det giver mere mening at skrive historier om langelændere, der har en historie, der fortjener at blive skrevet.

 

Tage Rasmussen husker særligt, at forældrenes død betød, at han begyndte at blive mere interesseret i at kigge tilbage i historien.

- Min mor og far døde begge i 1990'erne. Det gav mig for alvor lyst til at grave lidt i vores slægtshistorie. Jeg skrev en folder om dem, som jeg delte med mine nærmeste, men det var ikke noget, det blev udgivet, siger han og tilføjer:

- Når man er ung, tænker man kun på fremtiden, men når man bliver ældre, begynder man også at tænke tilbage. Det betyder noget for os alle sammen at kende til fortiden, siger han.

Det er derfor, Tage Rasmussen nu har kastet sig over at skrive lokalhistoriske bøger.

- Jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt. Jeg morer mig med det. Jeg kan godt lide at tale med folk, der har noget interessant at fortælle - det tror jeg, at andre også får noget ud af, så derfor har jeg valgt at udgive det. Det er historier, der fortjener at blive bevaret for eftertiden.

 

Den 7. november i år udgav Tage Rasmussen sin tredje bog, "Den gamle mand og ålene", der handler om den 86-årige bundgarnsfisker Karl Aksel Pedersen.

- Han startede som fisker som 14-årig - han blev registreret erhvervsfisker allerede som 15-årig. At have være registreret erhvervsfisker i over 70 år og stadig være fisker, det er usædvanligt. Han bor i Snøde Hesselbjerg, hvor han har boet samme sted, siden han blev født.

Tage Rasmussen mødte Karl Aksel Pedersen, da han var navnemedarbejder på Langeland for Fyns Amts Avis. Siden det møde, har han været i Tage Rasmussens tanker - der var mere at fortælle om Karl Aksel Pedersens liv.

- Jeg syntes, at han var en fascinerende og spændende person. Han havde en rigtig god hukommelse og kunne huske rigtig meget fra gamle dage. Han havde en historie, som burde skrives. Jeg blev fascineret af ham og hans utrolig gode hukommelse, siger han.

Bogen "Den gamle mand og ålene" kan købes hos HC Bøger & Papir i Rudkøbing samt i lokalbrugserne i Hou, Snøde, Tullebølle og Spodsbjerg.

Hvad skulle jeg ellers lave? Jeg synes, det er godt at have lidt at stå op til. Jeg har været journalist i over 40 år. Det er interessant at kunne fortælle noget historie videre. Jeg har uddannelsen bag mig og kan skrive, derfor har jeg meget nemmere ved det, end andre har. Tage Rasmussen.
Tage Rasmussen
Tage Rasmussen er 71 år.Født og opvokset på Langeland. Efter han flyttede hjemmefra har han boet forskellige steder rundt i Danmark. I januar 1998 flyttede han tilbage til Langeland og bosatte sig i Løkkeby, hvor han stadig bor.

Gift med Lene Anker, som han har været sammen med i over 30 år.

Han har tre børn fra et tidligere ægteskab og seks børnebørn.

1975: Udlært journalist fra Langelands Folkeblad.

1975-1977: Redaktør på Langelands Avis.

1977-1988: Redaktionschef på Viborg Stifts Folkeblad.

1988-1994: Chefredaktør på Kolding Folkeblad.

1994-1995: Redaktør på lokalaviser i Aahus og på Djursland.

1995-1997: Svendborg redaktør, Fyns Amts Avis.

1997-2010: Lokalredaktør på Langeland, Fyns Amts Avis.

Gik på pension i 2010, da han stoppede som lokalredaktør. 

2011: Udgav bogen "Kaj Kromann - Original og ener" på sit eget forlag, Forlaget Løkkeby.

2013-2017: Navnemedarbejder på Langeland, Fyns Amts Avis.

2015: Udgav bogen "En fiskerdrengs fortællinger" på sit eget forlag, Forlaget Løkkeby.

2016-2017: Informationsmedarbejder i Langeland Kommune.

2017: Freelance kommunikationsmedarbejder ved Magleby Fri- og Efterskole.

2017: Udgav bogen "Den gamle mand og ålene" på sit eget forlag, Forlaget Løkkeby.
Langelænderen Tage Rasmussen bruger sin pensionisttilværelse på at skrive lokalhistoriske bøger.  Foto: Vibeke Volder
Langelænderen Tage Rasmussen bruger sin pensionisttilværelse på at skrive lokalhistoriske bøger. Foto: Vibeke Volder

- I stedet for at spille golf, skriver jeg bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce