Ib og Anette Christoffersen fik afbrudt ferien, da ukendte tyve oversvømmede deres hus med vand i ankelhøjde

Tullebølle: - Normalt ville vi have ryddet op, når I nu skulle komme og tage billeder. Men I må have os undskyldt i dag, siger Ib Christoffersen med et lille smil, imens hans ansigt kort efter trækker sig sammen i en blanding af vrede og frustration.

Imens vi er på besøg summer forsikringsselskabets elektriske affugter i stuen.

Trægulvet er flere steder blevet brækket op for at få vandet væk.

Gik efter småting

Tyven/tyvene er primært gået efter småting "uden større værdi," fortæller ægteparret.

Blandt andet mangler der plettet sølvtøj, parfume, gamle smykker og nogle lommeure med lille reel værdi men med stor affektionsværdi da de er gået i arv fra henholdsvis Ibs og Anettes fædre.

Derudover mangler der 9.000 kroner i kontanter.

Tv og elektronik er ikke blevet stjålet.

- Det er sidste gang, at vi opbevarer større kontanter i hjemmet, siger Ib Christoffersen.

- Jeg har tænkt, at dem der har gjort det her burde få tæsk i stedet for mad i lang tid. Nej, sådan noget må man selvfølgelig ikke sige. Det ved jeg godt. Men nøj, hvor er jeg vred. Det er simpelthen nogle røvhuller, der har ødelagt så meget for os, siger Ib Christoffersen i køkkenet, der flyder med flyttekasser og ting der stadig mangler at blive pakket ned.

Ulækker følelse

Imens Ib og Anette Christoffersen lørdag morgen nyder sensommerluften på campingferie ved Haderslev, får de pludselig et opkald fra en nabo, som har passet og holdt øje med huset.

- Der står vand over det hele. Vand i ankelhøjde, lyder det fra naboen i telefonrøret.

Naboerne opdager hurtigt, at husets vandhaner er skruet helt op, og afløbene er stoppet.

Ib og Anette pakker straks sammen, kører hjem, og konstaterer, at flere småting, samt nogle kontanter, mangler.

Samtidig kan ægteparret se, at der er blevet hældt flydende vaskemiddel flere steder i huset.

- Jeg tror umiddelbart, at det handler om at slette tekniske spor efter indbruddet. Men der er også nogle, der har luftet tanken om, at tyvene bare syntes, det ville være sjovt, hvis det skummede inde i huset, siger Ib Christoffersen, som har svært ved at forestille sig, at det skulle handle om chikane.

- Jeg kan ikke komme i tanke om nogen, der på den måde ville os noget ondt, siger han og er midt i frustrationen trods alt glad for, at fotoalbums og andre personlige minder ikke har lidt skade, da det ikke har været opbevaret i gulvhøjde.

- Jeg plejer at sige, at hvis man har det dårligt nok, så kan enhver blive fristet til at stjæle. For eksempel på grund af sult. Ikke at det er i orden, men det er trods alt forståeligt. Men det er den her opførsel sgu ikke, fortæller Ib Christoffersen.

Alle skuffer og skabe er blevet gennemrodet, og deres tøj er blevet kastet ud på gulvet.

- Det føles decideret ulækkert at vide, at der er fremmede, der har været igennem alle vores ting. Jeg er chokeret og har det meget dårligt med det, siger Anette Christoffersen.

Indtil videre tyder det på, ifølge ægteparret, at forsikringsselskabet vil dække for det fulde økonomiske tab og skaderne.

Og så er der alt det, der ikke kan gøres op i penge.

- Vi har nogle dejlige naboer og familie, som trådte til og har skovlet store mængder vand. Det er jeg trods alt meget taknemmelig for. Tak skal I have, siger Anette Christoffersen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
1
Hærværk under indbrud: Husejer hjem fra ferie til massiv vandskade

Hærværk under indbrud: Husejer hjem fra ferie til massiv vandskade

Lokalbetjent: - Det er en grov sag

Gik efter småting