StjerneN i operaen


stjerneN i operaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Emmy Rossum er med sin hovedrolle i Joel Schumachers storfilm "The Phantom of The Opera" på vej til at blive en Hollywood-stjerne

Jeg sidder i et fly mod Paris.

Jeg er taget tidligt afsted og skal hjem igen samme dag. Fem timer skal jeg være i Paris, blot for få minutter med Emmy Rossum.

- Hvem er Emmy Rossum, spurgte min nyfundne svenske ven, forretningsmanden med meget spidse ører ved siden af mig, da jeg fortalte at jeg skulle interviewe en Hollywood stjerne.

Ja, hvem er egentlig Emmy Rossum?

Første gang jeg stiftede bekendtskab med hende var i Clint Eastwoods oscarbelønnede "Mystic River", hvor hun spillede Katie Markum, som bliver myrdet. Mordet bliver hele filmens omdrejningspunkt, og det var det første spæde skridt op i Hollywoods lys for Emmy Rossum.

Rossum har hovedrollen i filmatiseringen af én af tidernes største musicals, "Phantom of the Opera". Siden 1986 er Andrew Lloyd Webbers musical blevet set af 80 millioner mennesker verden over, og stykket er blevet spillet mere end 65.000 gange i 18 lande. Det er en filmatisering, der passer til Emmy Rossum, da hun har spillet med i et utal af operaer i New York, siden hun var syv år.

Jeg lander i Charles De Gaulle lufthavnen, siger farvel til min svenske ven og går forbi manden, som har boet i lufthavnen i 18 år og blev portrætteret af Tom Hanks i "Terminalen". Alt handler tilsyneladende om film i dag. Interviewet foregår i Paris" centrum på Hotel Majéstic, og jeg placerer mig i én af sofaerne sammen med de andre udenlandske filmjournalister.

Pludselig kommer Emmy Rossum ud af døren foran os. Hun er mindre end jeg troede, selvom hun har taget nogle etage høje sko på. Hendes elegance bliver et kort sekund forvandlet til klovneri, da hun er ved at vælte i de højhælede sko, men hun redder situationen ved at speed-snakke og smile lidt.

Katastrofefilm

Rossum fulgte "Mystic River" op med en rolle i den stort opsatte katastrofefilm "The Day After Tomorrow".

- Jeg gik til en ganske almindelig prøve og fik rollen. Jeg tror instruktør Roland Emmerich godt kunne lide, at jeg var vant til at arbejde meget med karakterer i mindre produktioner, forklarer Rossum om sit mini-gennembrud.

- Det var det største. Før havde jeg kun lavet små uafhængige produktioner, siger den 19-årige Rossum med sit venlige ydre.

Hun kunne til forveksling godt ligne en dukke, så meget make-up, og så hvid hun er i huden, men hun er en velopdragen, imødekommende og sød pige.

Stærk karakter

- "Phantom of the Opera" er lidt ligesom "The Day After Tomorrow". Det er et stort syn. Der er store kulisser og kostumer, men samtidig er der en karakter, som er i centrum, som tænker med hjertet, siger Rossum.

I "Phantom of The Opera" spiller Emmy Rossum Christine Daae. Christine Daae er en stærk karakter. Hun er korpigen, der pludselig befinder sig i spotlightet i et stort operastykke efter, at hovedrolleindehaveren Carlotta, spillet af Minnie Driver, i raseri forlader stykket.

Christines stemme fortryller publikum såvel som Fantomet, der med sit vansirede ansigt hjemsøger katakomberne under Paris' Opera Populaire.

Fantomet forelsker sig i Christine og beslutter sig for med alle sine musikalske midler at gøre hende til operaens nye stjerne, men da Christine falder for Operaens unge velgører Vicomte Raoul de Chagny, kommer det til et skæbnesvangert opgør i de skumle grotter under operaen.

- Jeg tror ikke, der er én eneste i verden, der ikke kan identificere sig med at være forelsket eller føle, at der ikke er nogen, som elsker én, forklarer Rossum og pointerer, hvor vigtigt det er for hende at spille en karakter, som publikum kan identificere sig med på et følelsesmæssigt plan.

Efter at have slået sit navn fast på det overbefolkede stjernekort i Hollywood i "Mystic River", "The Day after Tomorrow" og "The Phantom of The Opera" skulle vejen være banet for den unge skuespillerinde, men hun har selv andre planer:

- Jeg skal tilbage til College og tage nogle flere kurser for det er meget vigtigt for mig, siger hun.

Med den overraskende melding vender jeg min skeptiske snude mod Danmark, men mon ikke min svenske ven nok skal lære navnet Emmy Rossum at kende alligevel.

stjerneN i operaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce