Eventyrligt krigsspil


eventyrligt krigsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot og fængslende strategi - men uden de store nyskabelser

Opskriften er enkel: Med musen sender du dine små mænd ud for at samle træ, guld og diamanter. Råstofferne skal bruges til at opføre huse og kaserner, så du kan træne soldater og udvikle nye våben. For i det modsatte hjørne af spilområdet sidder fjenden og gør akkurat det samme.

Denne form for strategispil kaldes "RealTime Strategy" (RTS), fordi de udvikler sig i realtid - modsat de turbaserede spil, hvor man skiftes til at trække. Man er hele tiden "på", og et øjebliks tøven kan være fatal.

Den intense stemning og de militær-strategiske udfordringer, kombineret med den dybe tilfredsstillelse ved at bygge et samfund op fra grunden, har tag i mange. Adskillige granvoksne familiefædre (og enkelte mødre) bruger timer på at lege general i pc'ens skær.

Titler som Age of Mythology, Warcraft og Generals er blandt de bedste og mest populære rts-spil - men det kan vel gøres endnu bedre? Tilsyneladende ikke. I hvert fald har rts-spillene ikke udviklet sig i samme takt som andre spiltyper. Der kommer mange nye spil, men de føjer ikke noget afgørende anderledes til genren - bortset fra flottere grafik.

Spektakulære slag

Armies of Exigo er endnu et eksempel på dette. På den ene side er det et flot og underholdende spil. På den anden side føles det næsten som en genudsendelse af utallige andre strategispil.

Kampen står i et klassisk fantasy-univers, hvor riddere, troldmænd og elverfolk kæmper mod trolde, orker og dæmoniske uhyrer. Styrke-balancen mellem spillets tre sider er ikke helt fair, men sådan er det i alle rts-spil. Man finder hurtigt sin favorit-side - især hvis man spiller på nettet, hvor Armies of Exigo fungerer udmærket.

Spillets største force er dog grafikken, der er lige flot på afstand og i nærbillede. Figurerne er livagtige med mange fine detaljer, og spillets magiske formularer omsættes til lækre lyseffekter. Selv med mange soldater på skærmen afvikles spillet helt flydende.

De spektakulære kampscener understøttes af storslået musik og realistiske effekter, ligesom der er god variation i figurernes replikker.

Nu med kælder

Til udviklernes forsvar skal også siges, at spillet faktisk har en enkelt nyskabelse. Spilområdet består nemlig af to "etager". Du kan sende dine folk ned i underjordiske huler og gange. På den måde kan man måske overliste fjenden eller skyde genvej forbi en forhindring, men det underjordiske element tilføjer ikke så meget strategisk, som man kunne tro. I hvert fald er det langt fra den "ekstra dimension", producenten lover. Faktisk er det lidt irriterende, at man skal "bladre" mellem det over- og underjordiske kort.

Bortset fra det er Armies of Exigo et glimrende spil - isoleret set. Men det ligner de eksisterende rts-spil så meget, at man næsten lige så godt kan tage endnu en runde Age of Mythology. Og spare sine 449 kr. indtil en eller anden spiludvikler hitter på en afgørende nyskabelse.

Søren Bang Hansen

eventyrligt krigsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce