Ypperlig sommerfodbold

Så er der EM! Tyskland er en af storfavoritterne til at nå hele vejen til finalen.
Foto: Getty-AllOver/TV 2

Ypperlig sommerfodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På lørdag sparkes EM-slutrunden i fodbold i gang. Men hvem skal vi holde med?

Når EM-slutrunden i fodbold fløjtes i gang på lørdag, bliver det uden Danmarks deltagelse. Men det forhindrer ikke TV 2 Sporten i at stille i stærkeste opstilling.

Her har man nemlig besluttet sig for at sikre danskerne den perfekte dækning af fodbold-EM i Schweiz og Østrig. Og studievært Morten Ankerdal glæder sig:

- Der er reelt set 12 ud af 16 hold, der kan vinde det her europamesterskab. Man får simpelthen det bedste fodbold, der findes. Det handler om fascination og begejstring, og det vil også være hovedpunkterne i vores dækning.

Med sig i kommentatorboksen har han blandt andre Erik Rasmussen, tidligere professionel fodboldspiller og netop afgået træner for superligaholdet FC Midtjylland. Han er enig i, at fodbold-EM er toppen af poppen:

- Hvis man er fascineret af fodbold, er det noget af det ypperste, man kan komme til at se. Det er en meget, meget vigtig slutrunde for spillerne og nationerne. Det er jo en fælles oplevelse for en hel nation. Vi kan bare gå tilbage til '92, hvor Danmark vandt EM - det var kæmpestort, lyder det begejstret fra den erfarne fodboldentusiast.

Heja Sverige!

Men når nu de tidligere danske mestre ikke deltager i sommerens festligheder, hvem bør vi så holde med? Begge eksperter nævner Sverige som et hold, der ligger lige for. Og de håber da også, at nabolandet vil gøre en god figur. Men i sidste ende bør guldet gå til dem, der har leveret den bedste underholdning.

- Jeg vil holde med de hold, som fascinerer mig og spiller fed fodbold. Jeg har altid godt kunnet lide Frankrig, men jeg kan sagtens få en ny darling under slutrunden. Det kan for eksempel godt være, at Portugal udfolder sig helt fantastisk. Eller lur mig, om Rumænien ikke kunne lave noget sjovt. Der er i hvert fald en masse ubesvarede spørgsmål, siger Morten Ankerdal.

Fra medkommentator Erik Rasmussen er budskabet det samme:

- Jeg holder med dem, som, jeg synes, står for det mest positive, underholdende og lækre fodbold. Og så må vi se, hvem det bliver.

Men ingen EM-snak uden finalescenarier. Og står det til Erik Rasmussen, spiller Spanien sig frem til den afgørende kamp.

Ind fra højre

- Holdet er en af mine umiddelbare favoritter. De er floppet i stort set alle slutrunder, igennem jeg ved ikke hvor mange år, men de har altid haft klassefodboldspillere på holdet. Så på et eller andet tidspunkt, må det lykkes for dem.

Erik Rasmussen vil dog ikke afvise, at en joker pludselig kan indfinde sig.

- Hvis man kigger på sidste EM, var det jo en kæmpe overraskelse, at Grækenland vandt. Jeg tror ikke, man kan udelukke en overraskelse - som det også var tilfældet i '92, da Danmark tog sejren.

Morten Ankerdal søger nærmere mod Danmark, da han bliver bedt om at udpege et finalehold.

- Jeg er næsten sikker på, at Tyskland kommer til at stå i den finale. De havde en sindssygt god lodtrækning, og så er det jo ikke noget dårligt hold. Her kommer de til at møde Frankrig - som forhåbentlig kan tage derfra med guldet om halsen.

TV 2 fra lørdag kl. 17.00

Ypperlig sommerfodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce