Yes, nu skal vi rydde op


Yes, nu skal vi rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

langeland: Selv om man bor i Rudkøbing kan man godt ligge i festivaltelt
Selv om man har fast adresse i Rudkøbing og bor lige uden for hovedindgangen til Langelandsfestivalen og kan lugte hver en festivalgæst og høre hver en lyd fra scenerne, så kan man altså godt være sådan rigtig deltager med telte, soveposer, bajere, rødvin og slagterens de bedste frankfurtere til at smide på grillen.

Det er Pedersens, Jørgensens, Kieler og Nyborg, der kalder sig festivalvenner, fordi de hvert år mødes på festivalen, men ikke sådan plejer venskabet til daglig, men blot nøjes med at hilse på hinanden, når de mødes på gaden.

- Vi kan lige så godt ta' med på festivalpladsen, for festen er jo allevegne alligevel, siger de.

Det er stemningen og samværet, der trækker, og i gamle dage da vennerne lå på den såkaldte "urolige" campingplads, mødtes de altid lørdagen før festivalen for at komme i stemning, og dagen efter i køen til campingpladsen, hvor der blev spist rundstykker og drukket Gammel Dansk.

Det var dengang fremmede mænd pludselig kunne famle rundt i teltet om natten og teltpavilloner blev stjålet, hvis de ikke blev pakket sammen i tide.

Nu er residensen forlagt til familieafsnittet, hvor der er betydeligt mere roligt. Men alligevel napper de ikke natten med.

- Vi tager hjem for at sove og få et varmt bad, mens ellers er vi her det meste af døgnet, siger John Nyborg.

Som naboer får de gratis armbånd, og som de siger "får de mere med, når de er på stedet".

De betragter festivalen som en form for ferie, en billig ferie, hvor de selvfølgelig er til stede, når de store går på scenen.

- Vi har fast mødested til venstre for mixerpulten foran Store Scene, og så gynger vi derudaf, siger de, der har fulgt udviklingen på festivalen siden dens start.

- I de første mange år var det jo nærmest en byfest, hvor hele arrangementet virkede sådan lidt tilfældigt, siger Dion Pedersen.

- Det var dengang man kunne stå på bakken og sige: Nåh, der går Johannes og Petra. Men den har udviklet sig til det større og bedre. I dag er festivalen langt mere professionel, og du kan gå på pladsen en hel dag uden at møde nogen, du kender, siger han.

I aftes pakkede de ned og slæbte alt udstyret de 200 meter hjem til pulterkammeret, for i dag begynder "efterfestivalen", som er knap så hyggelig som vinen, grillen og musikken.

- Vi skal hjælpe med at rydde op på pladsen, siger Dion Pedersen, og ligner en mand, der gerne så festivalen forlænget med en dag eller to.

- Men vi skal jo igennem det, siger han.

Yes, nu skal vi rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce