Den engelske popsanger Alison Moyet har lagt stemme til 80'er-hits som "Only You", "Don't Go" og "Situation" i duoen Yazoo. 55-årige Moyet udsender senere i år soloalbummet "Other", der har givet navn til turnéen "The Other Tour".

Musik: Culture Club præsenterer mandag 4. december den eneste koncert i Danmark med den engelske sanger, sangskriver og performer Alison Moyet. Hun blev først kendt som den ene halvdel af duoen Yazoo, hvor hun sammen med det nu tidligere medlem af Depeche Mode, Vince Clarke, skabte udødelige hits som "Only You", "Don't Go" og "Situation".

Alison Moyet var som solist med i den legendariske Live Aid-koncert på Wembley i 1985 og havde flere store hits med "Is This Love?" fra 1986 som højdepunkt. Sangen lavede hun i samarbejde med Dave Stewart fra Eurythmics, hvilket tydeligt kan høres på den tidstypiske popballade.

Efter år 2000 har Alison Moyets karriere fået ny kraft. Især i hjemlandet er hun stadig et stort navn både i tv- og live-sammenhæng. Hendes seneste album "The Minutes" (2013) byder blandt andet på den smukke og stemningsfulde "When I Was Your Girl", der understreger, at hendes vokale talente er intakt.

Alison Moyet kommer til Odense som led i en længere verdensturné i kølvandet på albummet "Other", der udkommer til juni.

- For mig som lyriker er det en stor oplevelse at skrive et nyt album. I de fleste tilfælde erstatter iagttagelserne følelserne. Det er spændende at være usynlig som midaldrende kvinde og i stedet at blive iagttager, siger Alison Moyet.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.