Wagner-projekt er rock'n'roll


Wagner-projekt er rock'n'roll

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Annechien Koerselman instruerer de fire operaer, der udgør "Ringen", har hun kun to dage pr. opera. Skal det lykkes, kræver det, at hun er en klippe af ro, som andre kan læne sig op ad.

Almindeligvis bruger man seks-otte uger på at indstudere en opera. Når Odense Symfoniorkester producerer de fire operaer, der udgør Wagners "Ringen", har instruktøren Annechien Koerselman kun to dage pr. opera.

Det kan lade sig gøre, fordi hollænderen arbejder med et hold af internationale sangere, der har sunget partierne tidligere.

- Min vigtigste opgave bliver at forklare sangerne, at det er et vildt projekt, men at de kan føle sig trygge, for jeg har gjort mit forarbejde minutiøst, siger hun og fortsætter:

- Siden jeg modtog kassen med de 70 kilo partiturer, har jeg nærstuderet musikken og analyseret de afsindigt mange ord. Jeg har tilmed konsulteret den tyske originaltekst, så jeg er sikker på ikke at miste en eneste detalje.

Klar i spyttet

Når Annechien Koerselman mødes med sangerne, er der ikke tid til misforståelser, så det kræver, at hun er klar i spyttet og sætter ord på sine intentioner:

- Ellers risikerer jeg, at sangerne panikker eller agerer som forprogrammerede robotter.

Inden mødet med sangerne, skal instruktør, scenograf og holdet af lys-, lyd- og videodesignere gøre alt klar. Og chefdirigent Alexander Vedernikov og Odense Symfoniorkester skal have været de 15 timers musik igennem med tættekam. I løbet af de fire gange to dage, hvor alt skal samles til et hele, er der ikke plads til diskussion. Sangerne er vant til, at scener indøves i spredt rækkefølge, men Annechien Koerselman går kronologisk til værks, så der fra første færd er sammenhæng i handlingen.

Tidsmaskine

- Jeg er forberedt til tænderne. Jeg kan alle operaerne udenad. Jeg ved, hvor de ømme punkter er, og min indre tidsmaskine er indstillet, så jeg undgår stress. Min vigtigste opgave er at have besteget bjerget, inden musikere og sangere bliver koblet på, så jeg kender hver sten, busk og tue. Jeg skal være den klippe af ro, alle andre støtter sig til.

Annechien Koerselman tjekker ind i Odense Symfoniorkester 30. april, tager en dyb vejrtrækning og puster først ud igen 27. maj, når tæppet går for premieren på den sidste af de fire Wagner-operaer.

- Jeg har lagt en plan, hvor der er sat tid af til at sove fra kl. 01 til 07. Alle mine vågne timer kommer til at gå med arbejde. Det bliver ren rock'n'roll.

Wagner-projekt er rock'n'roll

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce