Von Trier: Ingen god kunst uden melankoli


Von Trier: Ingen god kunst uden melankoli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pressekonferencen i Cannes handlede også om "Melancholia" og om Kirsten Dunsts præstation i hovedrollen.

- Du er egentlig rigtigt morsom. Hvorfor laver du så ikke en komedie?

- Jamen, egentlig skulle "Melancholia" også have været en komedie. Men som I alle har set, blev det til en helt anden film.

Ordvekslingen finder sted på den officielle pressekonference efter visningen af Lars von Triers ny film under Cannes-festivalens hovedkonkurrence.

"Melancholia" er historien om, hvordan en hidtil ukendt planet sætter kurs mod Jorden og således baner vejen for verdens undergang.

- Verden er et ondt sted. Ingen vil savne den, lyder det på et tidspunkt i filmen fra Justine, én af hovedpersonerne.

Hun spilles af Kirsten Dunst, hvis rolle ligger milevidt fra "Spiderman" og de øvrige film i den 29-årige amerikaners karriere.

Dunst får masser af ros i medier verden over for en brillant præstation som den nygifte, melankolske og depressivt anlagte kvinde, der i modsætning til alle omkring sig nærmest imødeser verdens undergang som en befrielse.

- Hun håber nok, at brylluppet ligesom vil hjælpe hende ind i nogle trygge rammer og dermed styrke hende, mener Lars von Trier.

Bryllupsfesten kort før verdens endeligt udvikler sig til en grufuld forestilling inden for en familie, hvor flere medlemmer har et stærkt anstrengt forhold til hinanden.

- Der sker forfærdelige ting omkring hende. Men lige så vel som nogle mennesker vokser i styrke over for stigende problemer, bliver hun også stærkere og stærkere, jo mere undergangen nærmer sig, siger Kirsten Dunst.

For Lars von Trier indgår melankoli i al god kunst og i al kunst, han sætter pris på.

- Det leder frem til en længsel, der i høj grad kendetegner denne film. Hvis noget adskiller den fra mine tidligere værker, er det nok det.

Ellers har instruktøren ikke så meget at sige om sin film.

- Jeg er glad for at være her, og vi bør alle være glade, for som jeg har hørt det, rammer Melancholia først Jorden i næste måned. Hvis det sker, vil det være fremragende pr for filmen, fastslår von Trier.

Von Trier: Ingen god kunst uden melankoli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce