FESTIVAL: Norske Åge Aleksandersen bliver et af de store navne i Strib
STRIB: En af de rigtig store musikalske aftner ved Strib Vinterfestival bliver fredag den 16. februar i Strib Hallen. Her har arrangørerne, God Underholdende Folkemusik, sammensat et program, der helt sikkert vil få publikum op af stolene. Om ikke før, så når den norske Åge Aleksandersen går på scenen med sine fem musikere.

Åge Aleksandersen er blevet kaldt det norske svar på Bjørn Afzelius og Lars Lilholt, og han har da også optrådt sammen med dem begge.Et stort dansk publikum kender ham faktisk uden at vide det. Det er Åge Aleksandersen, der har skrevet sangen "Lys og varme", som Lene Siel har gjort til et kæmpe hit herhjemme.

Åge Aleksandersen har de seneste år optrådt på adskillige festivaler i Danmark, men det er ikke ofte, hans cd'er udkommer her.

Sidste år udkom dog "Mit danske eventyr" specielt til det danske publikum. Det er en række sange, der skildrer kærlighed og samliv. På den cd medvirker både Bjørn Afzelius og Lars Lilholt, blandt andet i sangen "Lys og varme".

Åge Aleksandersen fik som 15-årig pludselig interesse for Chuck Berry, Bob Dylan og Rolling Stones, og det satte gang i en lang musikalsk karriere. I 1969 dannede han sit første band, der sang på engelsk, men alligevel kombinerede rock med norsk folkemusik. Midt i 70'erne begyndte Aleksandersen at synge på norsk, og inspirationen kom da hovedsagelig fra Hoola-Bandoola-Band og Gnags. Bandet, der kommer til Strib, har både gamle og nye medlemmer med. Guitaristen Gunnar Pedersen har været fast støtte gennem 20 år. Det nyeste medlem er den bulgarske violinist Konstantin Popchristov, der som Åge Aleksandersen selv udtrykker det: Spiller djævelsk god sigøjnerviolin. Af andre instrumenter kan nævnes bandurria, bas, mandolin og bas.

I oktober spillede Åge Aleksandersen på det nyåbnede Industrien i Aarup, og selv om publikum ikke var særlig talstærkt, blev det en kanonsucces. Allerede under første nummer var publikum i fin stemning, og koncerten blev rost i høje toner af Fyens Stiftstidendes anmelder.

Inden Åge Aleksandersen går på scenen, spiller Johnny Silvo&Arvid Lone samt gruppen Instinkt.
  • fyens.dk