Vinderne af OFF blev hyldet til OFF Awards

OFF 2018 startede mandag 27. august til KickOFF med gæster på den røde løber i Farvergården, inden ugens mange filmvisninger, workshops og andre oplevelser for alvor foldede sig ud. Foto: Sara Brun Nielsen

Vinderne af OFF blev hyldet til OFF Awards

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival har kåret de fire vinder-kortfilm, der vil blive sendt videre til nomineringsudvalget i Oscar-akademiet. OFF har i år vist film fra hele verden, der er krøbet godt ind under huden.

Odense International Film Festival har budt på 111 kortfilm fra 35 lande i fire forskellige konkurrencekategorier. Lørdag aften blev festivalugens højdepunkt, da finaleshowet OFF Awards kårede danske og internationale filmtalenter.

På festivalen uddeles der mange priser, men fire priser udskiller sig særligt - i kategorierne Hovedkonkurrence, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrence og Dokumentarkonkurrence bliver årets vinderfilm sendt direkte til Oscar-akademiets nomineringsudvalg, og finere bliver det næppe.

OFF Award inviterede gæsterne ind på samme vis, som de første gang bøde dem velkommen til festivalens åbningsshow KickOFF med rød løber, drinks og dansende blomsterpiger med grene i håret og glimmer på kinderne. Der har i år været fokus på, hvordan Fyn gennem festivalen spreder rødder ud i verden, hvorfor blomster, blad og grene har fyldt i det odenseanske gadebillede.

Alle vindere
Her er listen over alle årets vindere:Grand Prix - HCA Award: "Detainment" af Vincent Lambe.

OFF Storyteller Award: "Hjemsøgelsen" af Christian Einshøj.

OFF Artist Award: "Fauve" af Jeremy Comte.

Best Danish Short Film: "Maja" af Marijana Jankovic.

FilmFyn Talent Award: "Hjemsøgelsen" af Christian Einshøj.

Børge Ring Award: "The Night of the Plastic Bags" af Gabriel Harel.

Animation Talent Award: "Egg" af Martina Scarpelli.

Best Short Documentary: "Prisoner of Society" af Rati Tsiteladze.

The Soapbox Award: "Everything Has a Beginning" af Marie Limkilde.

Youth Award: "At Dawn" af Julien Trauman.

Publikumsprisen: "Fodbolddommeren" af Jesper Quistgaard.

Pitch Me Baby, 1. præmie: "Skifting" af Zinnini Elkington.

Pitch Me Baby, 2. præmie: "Brothers" Suicide af Christian Einshøj.

VIMEO Staff Pick Award: "En Værdig Mand" af Kristian Håskjold.

Robert Prisen Shortlist: "Delfinen" af Laurits Munch-Petersen, "Fugle" af Trine Nadia, "Maja" af Marijana Jankovic, "November" af Kasper Møller Jensen og "Næste stop" af Daniel Kragh-Jacobsen.

Årets store prismodtagere

Til kæmpe applaus fra en fyldt sal blev hele festivalens mange deltagere og vindere råbt op på scenen, hvor Thomas Levin gjorde et glimrende job som vært. Jurymedlemmerne i de fire Oscar-kvalificerende hovedkategorier præsenterede vinderne, som er følgende:

Hovedprisen "HCA Award" gik til irske Vincent Lambe for filmen "Detainment", der modtager 35.000 DKK.

"Bedste Danske Kortfilm" gik til Marijana Jankovic' "Maja".

"Børge Ring Award" for bedste animationsfilm gik til "The Night of the Plastic Bags" af franske Gabriel Harel.

Prisen for "Bedste Korte Dokumentar" gik georgiske Rati Tsiteladze for filmen "Prisoner of Society".

OFF Awards
Den 43. udgave af OFF Awards fandt sted i Magasinet 1. september.OFF så dagens lys i 1975 og er Danmarks ældste filmfestival og også den eneste Oscar-kvalificerende filmfestival i Danmark.

Flere end 2.600 kortfilm blev sendt ind til OFF, som valgte 111 film fra 35 nationer. OFF Awards kårer festivalens vindere, og samlet bliver der uddelt cirka 200.000 kroner samt diplomer, statuetter og blomster.

Fem Robert-nomineringer

OFF Award hyldede også de fem nominerede til Robert Prisen 2019 i kortfilmskategorien. De nominerede film er følgende:

"Delfinen" af Laurits Munch-Petersen.

"Fugle" af Trine Nadia.

"Maja" af Marijana Jankovic.

"November" af Kasper Møller Jensen.

"Næste Stop" af Daniel Kragh-Jacobsen.

Aftenens helt store prismodtager blev Christian Einshøj, der måtte op på scenen tre gange og få hældt konfetti ud over det fine festpuds. Han modtog både The Storyteller Award og FilmFyn Talent Award for sin film "Hjemsøgelsen", og en andenplads i "Pitch Me Baby"-konkurrencen med hans pitch "Brothers Suicide". Første pladsen gik til Zinnini Elkington med pitchen "Skifting", og det var en rørt, nyklækket mor, der trådte op scenen.

- Siden jeg blev mor for otte måneder siden, er jeg blevet forvandlet til et grædende mor-monster. Den her går ud til alle mødre og fædre i en industri, der slet ikke er egnet til familier, sagde Zinnini Elkington med en opfordring til filmbranchen om at tage hensyn til barsel i budgettet, hvis de fortsat ønsker kvinder i branchen.

Efter priserne blev uddelt til gallashowet, fortsatte festen i Kulturmaskinens bar. Årets vinderfilm vil blive vist søndag 2. september i Café Biografen og man kan booke billetter på filmfestival.dk.

Vinderne af OFF blev hyldet til OFF Awards

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce