Vilde planter i kunsthal

Det schweiziske kunstpar Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger skabte i 2008 i Martin Gropiusbau i Berlin denne installation, som meget sigende hedder "Bürokult (Die Tropen) When the secretary goes wild".

Vilde planter i kunsthal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthallen Brandts springer i træ og blomst i det nye år

Kunst: Klimakonferencens vilde worldwide uenighed om en fælles klimaaftale afspejler sig også i kunsten, der i øjeblikket handler om alt det, der gror - og gror skævt. Det kommer man til at se i det nye år på Kunsthallen Brandts.

Her åbner årets sanseudstilling for børn 8. januar, og den er en kæmpeinstallation, opbygget omkring store træer. Store hvide træer, som man allerede nu kan skimte omridset af, hvis man på besøg på Brandts skæver ind i scenograf Helle Damgård og lysdesigner Antonio Rodriques begyndende opbygning af udstillingen "Helt ud i skoven".

Man kan også gå i udstillingen "I-lands", hvor man kan følge livet på øen Tuvalu i Stillehavet. Den ø, der om nogen blev talt meget om på klimakonferencen.

2010’s helt store udstillingssatsning i Kunsthallen på Brandts bliver udstillingen "Wild Things", som åbner 25. juni og varer til 19. september - og således også får Odenses blomsterfestival med.

- Det bliver vildtvoksende over hele huset og helt ud på gaden, siger kurator Lene Burkard, som fik startskuddet til udstillingen helt tilbage i 2003 - et godt eksempel på, hvor lang tid det tager at stampe en udstilling med store udenlandske kunstnere op ad jorden.

- Jeg arbejder altid på baggrund af værker og ikke en fiks idé. Så da jeg i 2003 på Biennalen i Venedig kom ind i kirken St. Stai ved Kanal Grande og blev vildt betaget af det schweiziske kunstnerpar Gerda Stiner og Jörg Lenzlingers udsmykning af kirken, var kimen til udstillingen "Wild Things" sået, siger Lene Burkard og fortæller videre om, hvordan planter og blomster vil komme til at sno siger overalt - og hvordan publikum kan iklæde sig plantekostumer, skabt til lejligheden.
Gerda Steiner & Jörg Lenzlingers
Gerda Steiner & Jörg Lenzlingers "Bürokult (Die Tropen" fra 2008, bygget til Martin Gropiusbau i Berlin.

Bor i Odense

Kunstnerparret fra Schweiz vil nemlig komme og bo i Odense i en måned omkring åbningen af udstillingen i juni.

- Vi har søgt penge i Kulturministeriets nye Diva-program, hvor man kan invitere kunstnere til at arbejde i Danmark i 1-3 måneder. Kunstnerne bor i en lejlighed i Pantheonsgade og vil sammen med to assistenter skabe udstillingen på stedet. Inklusive plantekostumerne, fortæller Lene Burkard.

Udstillingen vil i øvrigt også vise værker af Jennifer Steinkamp, Polly Apfelbaum og Robert Kushner fra USA, Luzia Simons fra Brasilien, Bingyi fra Kina og Marianne Grønnow og Katrine Ærtebjerg fra Danmark.
Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger lod planterne slå sig løs i Japan i 2004 - på Century Museum Kanazawa. De kaldte denne installation for
Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger lod planterne slå sig løs i Japan i 2004 - på Century Museum Kanazawa. De kaldte denne installation for "Brainforest, 21. Century".

Vilde planter i kunsthal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce