Vilde Svaner flyver til USA

I de otte kasser i museets lagerhal på Peder Wessels Vej bliver udstillingen pakket ned til rejsen.
Foto: Odense Bys Museer

Vilde Svaner flyver til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningens smukke decoupager flyver ud i næsten alle verdenshjørner

Søndag var sidste dag med dronning Margrethes udstilling af 43 decoupager og et udvalg af skuespillernes dragter, som regenten har designet til JJ Films filmatisering af eventyret "De Vilde Svaner".

Mandag og tirsdag blev udstillingen taget ned og pakket sammen og kørt til lagerhallen på Peder Wessels Vej, hvor nedpakningen foregår.

I dag afhentes otte specialfremstillede transportkasser af rederiet Mærsk, der sponserer transporten ud i verden. De sejles på søndag fra Århus Havn til Mexico.

Dog transporteres de originale decoupager om en måned til Mexico City som kurérpost pr. fly.

- I hovedstaden Mexico City skal udstillingen bygges op i det berømte El Museo Franz Mayer, hvor prins Joachim og prinsesse Marie den 4. marts åbner dronningens udstilling, fortæller museumschef Torben Grøngaard Jeppesen fra Odense Bys Museer, der selv skal med til indvielsen.

- Vi ved, at mexicanerne gør meget ud af denne udstilling.

Blev mexicansk dekoreret

Den berejste digter besøgte aldrig Mexico. Det nærmeste, han kom aztekernes land, var at skrive et digt til botanikeren Frederik Michael Liebmann, da denne i 1840 begav sig den lange vej til Mexico.

Og så fik han i 1866 tilsendt kommandørkorset af "Notre Dame de Guadeloupe" af kejser Maximilian af Mexico.

Midt i maj sendes udstillingen videre til Washington DC, hvor det formentligt er kronprinsparret, der torsdag den 3. juni skal sørge for den officielle åbning.

Sidst i juli flyver "De Vilde Svaner" videre til Kina - først til Beijing, hvor det formentligt er dronningen selv, der sørger for åbningen og så til Shanghai, hvor udstillingen falder sammen med markeringen af 60-året for Danmarks diplomatiske anerkendelse af folkerepublikken.

Chicago fik dronningen

Under den olympiske kongres i København havde Torben Grøngaard Jeppesen et møde med Chicagos borgmester Richard M. Daley, der endte med, at byen i januar 2011 er vært for udstillingen.

Chicago fik altså ikke noget OL til byen, men til gengæld har byens sikret sig dronning Margrethe af Danmarks udstilling, der skal sættes op i Cultural Center for enden af Millennium Park i 2011.

Vilde Svaner flyver til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce