Video: Fynske børn laver larm på Odense Teater


Video: Fynske børn laver larm på Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forestillingen "Lav noget larm" blander fynske børn med Tiptoe Bigband og andre voksne professionelle, og resultatet er en musikalsk forestilling, som hylder demokratiet.

Det hele begyndte for flere år siden med en kamp om kammerjunkere hjemme i komponisten og dirigenten Jakob Høgsbros hjem. Millimeterdemokratiet var på spil, sådan som det kommer på et tidspunkt i alle børnefamilier. Der, hvor det bliver vigtigt for afkommet, om søster har fået flere kammerjunkere i koldskålen end storebror, og hvor vingummibamserne fra fredagsslikket skal fordeles ligeligt.

Kammerjunkerne og familiens samtaler om millimeterdemokrati endte med at inspirere Jakob Høgsbro til at lave en forestilling om netop det, men det endte med at komme til at handle om demokrati i det hele taget.

Forestillingen "Lav noget larm" blev opført første gang for to år siden på Odense Teater, og nu opføres den igen med ny besætning.

Godt 300 fynske skolebørn - særligt 4. klasser fra Odense - deltager som et gigantisk kor, som har hovedrollen. Der er ingen solister.

- Vi har syv sange om demokrati og en tøjhund, der hedder Demo, som forestillingen kredser om, fortæller Jakob Høgsbro.

Jakob Høgsbro
Selvstændig komponist, dirigent, musiker og teambuilder.Uddannet kor- og ensembleleder med saxofon som hovedfag fra DKDM i 1997.

Født 1969. Bor i Allerød med sin hustru. Parret har en søn på 20 og en datter på 16 år.
"Lav noget larm" handler om demokrati - her med balletbørn i front. Foto: Vibeke Volder

For hvor skal Demo bo, og hvordan skal den bo? Hvem bestemmer over Demo? Og hvad gør man, når man ikke kan blive enige?

- Vi kan alle sammen blive rygende uenige om stort set alt, men vi er enige om, at vi er glade for demokratiet, begrunder Jakob Høgsbro.

Han har skrevet musikken til forestillingen, som spilles live af Tiptoe Bigband. Med på scenen er også elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense. Det er skolens koreograf Line Friis, som sammen med Jakob Høgsbro har øvet sang og koreografi med alle børnene, der er delt ind i to hold, som får to forestillinger hver.

Jakob Høgsbro glæder sig og siger, at han har kastet sig over forestillingen igen, fordi han ikke kan lade være.

- Jeg holder utrolig meget af at se børnenes øjne skinne. Jeg kan se på dem, at de nyder det, og de kan mærke, at de er med i noget, som er større end dem selv. Jeg tror, at de vil huske oplevelsen resten af deres liv.

- Det vigtigste for mig er, at børnene er med i noget, som er båret af kvalitet. De kan mærke, at det er råkost og ikke tomme kalorier. Der er indhold, fællesskab og musikalitet, de er bakket op af professionelle voksne, og det bliver fantastisk for dem at synge til Tiptoe Bigband og at stå på en professionel scene. De lærer også, at kunst kræver arbejdsdisciplin og fokus, siger Jakob Høgsbro.

Om forestillingen
"Lav noget larm" opføres på Odense Teaters store scene fredag 17. juni kl. 17 og igen kl. 19.30 af hold 1. Lørdag 16. juni kl. 13 og kl. 15.30 af hold 2. Der kan købes billetter i døren til alle forestillinger.Hold 1 består af elever fra Nyborg Private Realskole, Sanderumskolen og Tingkærskolen.

Hold 2 består af elever fra Paarup Skole, Odense Friskole, Tarup Skole og Dalumskolen.

Med på scenen er også elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole og Jakob Høgsbro.

Musikken spilles af Tiptoe Bigband.

Musikken er skrevet af komponisten og dirigenten Jakob Høgsbro. Teksterne er skrevet af Dorte Schou og Martin Gerup.

Forestillingen varer cirka 50 minutter og er bygget op omkring syv sange.

Projektet er støttet af Den Faberske Fond og Odense Kommune.
Fra
Fra "Lav noget larm", da den blev opført første gang for to år siden. Foto: Morten Kjærgaard/Odense Teater.
En kuffert med demokratiske principper. Foto: Vibeke Volder
En kuffert med demokratiske principper. Foto: Vibeke Volder
"Og når jeg gør sådan, hvad gør I så? ". Jakob Høgsbro forklarer sit "tegnsprog" for børnene, så de ved, om de for eksempel skal synge højt eller lavt. Foto: Vibeke Volder

Video: Fynske børn laver larm på Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce