Verdensklasse


Verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siri Hustvedt skaber et fintmasket net, som knyttes sammen i flere lag

Så skete det endelig! Ind ad brevsprækken dumpede en konvolut med Siri Hustvedts seneste og længe ventede romanudspil. Fem år er gået, siden den amerikanske vidunderforfatter med norske rødder fik sit internationale gennembrud med bestselleren "Det jeg elskede".

I mellemtiden er der på dansk udkommet den fortræffelige essaysamling "En bøn for Eros", men en roman kan nu noget andet, end essays kan.

I "En amerikaners lidelser" opererer Hustvedt ligesom i "Det jeg elskede" med en mandlig fortæller, hvilket giver romanen en på samme tid følsom og usentimental karakter.

Vi følger søskendeparret Erik og Inga Davidsen, der efter deres fars død finder hans dagbog og et gådefuldt brev, hvilket sætter gang i en søgen efter at kende og forstå hans liv. Samtidig er Erik ved at komme sig efter en skilsmisse, mens Inga prøver at skabe et liv for sin datter og sig selv efter sin mands død.

Interaktionen og sammenhængen mellem erindringer, drømme, refleksioner og erkendelser som resultatet af møder og samtaler mellem romanens forskellige karakterer skaber et finmasket net, der knyttes sammen i flere lag og danner bogens fundament.

Selv om nogle ender efterlades løse, hersker der hos Hustvedt altid en intens stemning af liv ladet med betydning, så et møde, et ord, en relation ophøjes til noget større end summen af de enkelte bestanddele. Denne særlige atmosfære gør læsningen af en Hustvedt-roman til en følelsesmættet og erkendelsestung oplevelse. En oplevelse, man ikke bør være foruden.

Om bogen

Siri Hustvedt: "En amerikaners lidelser", 301 sider, 299 kroner, Forlaget Per Kofod.

Verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce