Love Shop er på "evergreen"-turné, hvor numre fra tre årtier med op- og nedture blev luftet

koncert

Love Shop

- Det bliver altså lidt mærkeligt at høre Love Shop uden Henrik Hall og hans mundharpe, siger en mand i indgangen.

Man kunne indvende, at det også er underligt at undvære Hilmer Hassig eller Mikael Dehl, der var med til at forme bandet, som albumdebuterede i 1990 med albummet "1990".

Det eneste tilbageværende medlem fra originalbesætningen er forsanger Jens Unmack. Forhåbentlig er der mange årtiers musik og showmandship tilbage under den blankpolerede, hårløse isse.

Unmack er en karismatisk forsanger, der med sin lidt messende klang matcher de ofte drømmende, melankolske tekster. Han kender Love Shops stampublikum så godt - og vise versa - at han tilsyneladende nikker, blinker og saluterer til gamle kendinge nede i salen, mens han synger sig gennem guldet fra Love Shop-skatkisten.

Drosl ned med København

Apropos kærlighedsbutikken, så lad mig varedeklarere mit forhold til Love Shop. Jeg ejer ikke en eneste plade med bandet, og jeg har - hold nu fast - efter 15 år som anmelder aldrig hørt en koncert med bandet. Det er blevet til to numre til en prisfest sidste år, og det virker en smule pinligt med den statistik, da Unmack proklamerer, at dette er bandets 15. koncert på Posten/Rytmeposten. Og at en flaske champagne fra baren dermed er på sin plads.

Af samme grund - altså ikke champagnen - er jeg ikke helt med på det lidenskabelige nostalgi-trip, der får de fleste publikummere omkring mig til at sitre af begejstring. Derfor er jeg heller ikke helt oppe at ringe, da bandet trækker den 22 år gamle "Fuck min højdeskræk" frem eller den evigt smukke "En nat bliver det sommer" fra debutalbummet. Sidstnævnte er blandt en håndfuld af de Love Shop-sange, jeg har et relativt nært forhold til.

Den har en umiskendelig Lars H.U.G.-em over sig, hvilket formodentlig skyldes, at Hilmer Hassig var en del af Kliché og én af H.U.G.'s nærmeste allierede. Tænk sig, det anede jeg ikke, og jeg beklager min afgrundsdybe uvidenhed. Men det understreger trods alt, at man næsten altid får udvidet sin horisont ved at tage til koncert.

Jeg bemærker, at bandet har en tendens til at trække flere sange i ulideligt langdrag. Især dem, hvor omkvædet indeholder ordet "København" eller "Copenhagen". Jeg har intet mod "Drømmenes København" eller tvillingebroderen "Copenhagen Dreaming", men hvor ville det være befriende med en "Drømmenes Grindsted" som et geografisk afbræk. Måske skyldes trætheden, at Bo Kaspers Orkester aftenen før også brugte en stor del af tale- og spilletiden på at hylde vores hovedstad.

Når man fremhæver bandmedlemmer, sker det ofte på bekostning af deres kolleger. Men de må leve med, at guitarist Mika Vandborg løber med hæderen denne gang. Allerede fra det huggende, dystre åbningsnummer "Redningskrans" fra "Frelsens Hær"-albummet, træder han i karakter.

Jeg har hørt ham på samme scene med Dicte og nydt hans samarbejde med guitaristen Søren Andersen i "Electric Guitars". Og elektrisk, det skal jeg love for, at den krølskæggede guitarist er. På de mere jævne numre som "I morgen" og "Ikke langt herfra" er det i høj grad hans potente spil, der holder sangene i live.

"Love Goes On Forever" kræver ikke kunstigt åndedrag. Det må være den Love Shop-sang, jeg har det næreste forhold til. Den udkom på "GO!" i 1997, hvor jeg var værnepligtig. Det blev af en eller grund en sang, hele delingen sang med på, når vi tog på torsdagstur. Så helt fri for nostalgi er koncerten trods alt ikke for undertegnede.

Om koncerten

Posten, Odense, torsdag 10. marts: Love Shop

Af Simon Staun

sim@fyens.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.