Vampyrjægerne


Vampyrjægerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opfølger til den populære serie leverer spændstig action, men savner visuel tyngde og en bedre historie

Vampyrjægeren Blade blev født i nummer 10 af seriehæftet "Tomb of Dracula" fra 1973. På dansk fik tegneserien titlen "Dracula" og endnu senere fik vi filmatiseringer med Wesley Snipes i hovedrollen som den sorte halvvampyr. Funky afro og militærjakke var nu blevet til læder og kevlarrustning, men attituden var stadig den samme: Vampyrer skal smadres... og helst så hårdtslående og eksotisk som muligt.

De to første film var skrevet af den genrekendte film- og tegneserieforfatter David S. Goyer, der denne gang har taget plads i instruktør stolen. Og selvom det ikke er en debutfilm - det var den to år gamle ZigZag - føles den i høj grad som en. Handlingen i "Blade: Trinity" ligner seriens tidligere film, men formmæssigt kniber det med timingen og med at gøre actionscenernes æstetik rigtig saftig.

Siden tegneserien har et møde med ærkefjenden ligget i luften. Men først nu møder Blade urvampyren Dracula, i skikkelse af den fatalt fejlcastede englænder Dominic Purcell, der mere ligner en latinamerikansk narkohandler end blodsugernes stamfader. Hvor er Christopher Lee, når vi har brug for ham? Efter tabet af sin hjælper Whistler og med FBI i hælene slår Blade pjalterne sammen med Hannibal King (Ryan Reynolds), Whistlers datter Abigail (Jessica Biel, der var handlekraftig babe i "Motorsavsmassakren"-genindspilningen) og deres hold af high tech-bevæbnede og nørdede vampyrjægere. Nu går jagten på Dracula, som for tiden kaldes Drake, ind, mens holdet arbejder på en dødelig virus, der vil gøre kål på vampyrerne en gang for alle.

"Blade: Trinity" ignorerer stort set de tidligere films handlingstråde. Til gengæld leveres den forventede portion hårdtpumpede væg til væg-action, smæk for skillingen og massive opbud af special effects, som vil gøre de mindre kræsne fans tilfredse. Der famles efter en håndgribelig historie, og et par plottråde jongleres formålsløst, mens filmen bevæger sig fra actionsekvens til actionsekvens.

Indholdsmæssigt er "Blade: Trinity" mere distanceret til sit materiale end de tidligere film og Goyer giver hermed serien en kraftig indsprøjtning af ironi, humor og citeren fra andre af genrens film. Om dette er en god disposition bør både gyser- og actionfans afgøre ved selvsyn. Med masser af popcorn og rød sodavand skal "Blade: Trinity" nok glide uhindret ned. Caspar Vang

"Blade: Trinity" (Amerikansk) Spilletid: 113 min. Tilladt for børn over 15 år.

Premiere fredag i BioCity & CinemaxX Rosengård, Odense.

Vampyrjægerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce