Utroligt i Andersens Hus

Maleri af den russiske kunstner Oskar Klever over H.C. Andersens eventyr "Det utroligste" lavet i 1957

Utroligt i Andersens Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eventyret "Det utroligste" er udgangspunktet for søndagens eventyrtime i H.C. Andersens Hus. Eventyret er skrevet af digteren fem år før hans død. Selv om "det utroligste" er et af hans mindre kendte værker, er det et klassisk eventyr.

"Det handler om en konge, som vil give sin datter bort til den mand, som kan lave det utroligste. En bejler bygger et ur, som alle synes er noget helt særligt. Men ham, som vinder prinsessen, er den brutale fyr, som smadrer uret - for det synes folk alligevel er det utroligste," siger overinspektør Ejner Stig Askgaard, der dog afslører, at eventyret ikke ender der.

Eventyrtimen vil foregå i museets bibliotek, hvor de fremmødte også får mulighed for at se H.C. Andersens gamle bøger og klip. Ejner Stig Askgaard vil læse eventyret op og forklare, hvorfor H.C. Andersen skrev eventyret. "Det utroligste handler om kunsten, og om hvordan kunsten kan blive slået i stykker af ignoranter. H.C. Andersen oplevede i sit eget liv hård kritik fra folk, som han ikke mente havde forstand på kunst, og det gik ham meget på," siger overinspektør Ejner Stig Askgaard, der opfordrer både børn og voksne til deltage. Eventyrtimen finder sted i H.C. Andersens Hus på søndag fra kl. 14 -15. Det er gratis at deltage, når man har billet til museet.

Andre arrangementer:

Tarup-Davinde Stenmuseum: Geologiens Dage. Se fossilernes forunderlige verden, og kom en tur i en aktiv grusgrav.

Søndag, kl. 10-16 (fri entre)

Næsbyhoved-Broby Kirke: Høstgudstjeneste: Klezmer Duoen opfører genfortælling af Josef og hans brødre.

Søndag, kl. 10.30 (fri entre)

Den Fynske Landsby: Mød kniplepiger i Præstegårdens Enkesæde, og lær at lave dine egne kniplinger.

Utroligt i Andersens Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce