Ustyrligt syrede Sparks


Ustyrligt syrede Sparks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44 år efter gennembruddet er det stadig det psykedelisk-poppede univers, duoen dyrker.

Man kan kritisere Sparks for at hænge fast i lydbilledet fra 1974 og gennembrudsalbummet "Kimono My House" med hitnumrene "This Town Ain't Big Enough For Both Of Us" og "Hasta Manana, Monsieur". 44 år senere er gentagelser og monotoni stadig limen, der holder de fængende melodier sammen. Enerverende og provokerende i sin evindelige gentagelse, der som et ustoppeligt lydlokomotiv driver melodien af sted.

Men det er netop den uimponerede og gennemførte blanding af storladen rock, stryger-synthesizer og flamboyant kor, der gør Sparks' musik enestående og letgenkendelig. Og som har fået Kurt Cobain, Arcade Fire, Ramones, Björk og Odense Symfoniorkesters tidligere chefdirigent, Paul Mann, til at melde sig under Sparks-fan-fanerne.

På "Hippopotamus" er titelnummeret samt "Edith Piaf (Said Better Than Me)" og "Giddy Giddy" prototyper på Sparks' forpustede, skiftevis rockede og tilstræbt "operaklassiske", mikrokosmos.

Tekstlytning

Men det er ikke nok at fordybe sig i det omskiftelige, syrede musikalske univers, for de skiftevis naturalistiske og psykedeliske tekster fortjener også nærlytning. Ikke mindst titelsangen, der i sin opbygning minder om "Langt ud' i skoven lå et lille bjerg" og skildrer, hvordan en flodhest, et Hieronymus Bosch-maleri, en VW Microbus, en kinesisk kvinde og selveste Titus Andronicus havner i en swimmingpool.

Men også på "Scandinavian Design", "So Tell Me Mrs. Lincoln Aside From That How Was The Play?", "The Amazing Mr. Repeat" og "Life With The Macbeths" smelter avantgarde-musik og gennemarbejdede tekster på stærkeste vis sammen.

Ros til de amerikanske brødre, sangeren Russel og keyboardspilleren Ron Mael, som er tro mod deres selvopfundne koncept: Et demonstrativt tilbageskuende og hamrende inspirerende musikalsk univers, den ustyrlige tekstside og Russel Maels messende og distinkte vokal, der holder sammen på galskaben.

Pop/rock/symfonisk: Sparks: "Hippopotamus"

BMG

Ustyrligt syrede Sparks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce