Unge kvinder tager magten


Unge kvinder tager magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet flere og flere unge kvinder i dansk film - ikke blot på lærredet, men også som manuskriptforfattere, fotografer og instruktører.

Så det er helt i tråd med udviklingen, at to unge kvinder nu har sat sig på magten i filminstruktørernes forening, Danske Filminstruktører.

Filminstruktørerne Dorte Høeg Brask og Christina Rosendahl har med øjeblikkelig virkning overtaget posterne som henholdsvis formand og næstformand. Det sker, fordi den hidtidige formand, Jens Loftager, har trukket sig efter halvandet år på posten.

Fratrædelsen var ventet, idet Jens Loftager allerede ved sig tiltrædelse i 2007 meddelte, at han kun ville bestride posten kortvarigt. Men Loftager har desuden netop modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat, og han vil derfor i de næste år fokusere på at instruere film.

Formand Dorte Høeg Brask har siden 1996 instrueret og produceret dokumentarfilm for DR, TV2 og Det Danske Filminstitut. Næstformand Christina Rosendahl har bl.a. instrueret spillefilm "Supervoksen", der i 2006 vandt en Robert for bedste ungdomsfilm. Hun er desuden en god bekendt af Odense Filmfestival, hvor hun har deltaget med film i flere år.

Unge kvinder tager magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce