Unge kunstnere genopdager Koldinghus

De unge har selv kurateret udstillingen - blandt andet har kunstneren bag dette værk "Panser" - Rustning af porcelæn", nemlig Ulla Bech Bruun, været med til at vælge, hvad der skal ses på Koldinghus frem til udgangen af november.

Unge kunstnere genopdager Koldinghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag åbner udstilling med unge danske kunstnere, der lader sig inspirere af slottet

Koldinghus har igennem århundreder været beboet af utallige konger, prinser, adelige, lensmænd, embedsmænd, bygmestre, soldater og tjenestefolk og med udstillingen "Zimmer Frei" fortsætter museet på stedet traditionen. De 'ledige værelser' overtages af 17 yngre danske kunstnere på den betingelse, at de bruger slottet, dets historie og samlinger som inspiration.

Direktør for Koldinghus Thomas C. Thulstrup siger, at udstillingen er udtryk for et fælles ønske om at give besøgende en nye og anderledes, smukke og poetiske perspektiver på Koldinghus som kongeslot, ruin, kulturhistorisk museum og arkitektonisk monument, mens en af kunstnerne - Ulla Bech Bruun - siger:

- Gennem værkerne håber vi at udvide oplevelsen af et besøg på Koldinghus ved at skabe grobund for tanker om, hvad en samling er og kan være, om historiefortælling, om rum og om selve samlingens genstande og de betydningslag, de indeholder. På den måde kan man faktisk sige, at vores udstilling bliver en alternativ formidling af Koldinghus.

Ulla Bech-Bruun bidrager til udstillingen med værket "Panser" - Rustning af porcelæn". Andre kunstnere er Anders Scrmn Meisner, Anders Werdelin, Anna Bak, Dan Stockholm, Eske Rex, Jacob Tækker, Lotte Agger, Mia Helmer, Michael Würtz Overbeck, Mie Lund Hansen, Nana Bastrup og Matvey Slavin, Nanna Riis Andersen, Niels Pugholm, Nina Saunders, Søren Behncke og Timo Andersen.

Udstillingen kan ses på Koldinghus alle dage 10-17 frem til 30. november 2014.

Anna Bak er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og en af de unge kunstnere på Koldinghus. 
 Arkivfoto.
Anna Bak er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og en af de unge kunstnere på Koldinghus. Arkivfoto.
Foto: Andreas Bastiansen

Unge kunstnere genopdager Koldinghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce