Ung solist med venner


Ung solist med venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart 76-årige Per Nørgård var med til at sætte kulør på en fin aften

Ugens tre kammerkoncerter i forbindelse med Carl Nielsen Violinkonkurrence har den unge begavede cellist Jakob Kullberg i centrum. I søndags blev han præsenteret som solist i værker af J.S. Bach og Per Nørgård og desuden som kammermusiker i et par sjældenheder af belgieren Eugène Ysaÿe og russeren Anton Arensky. Et overraskende og originalt programvalg.

Jakob Kullberg lagde ud med Bachs 1. suite i G-dur, personligt formet og med artikulation og dynamik, som gjorde musikken fortællende og vedkommende.

Snart 76-årige Per Nørgård sprang adræt på tribunen for at tale med Kullberg om deres nære samarbejde gennem flere år.

Nørgård satte kulør på aftenen med en livlig beskrivelse af sin solosonate nr. 4 (2006/07), som er inspireret af drømme og skrevet til Jakob Kullberg, som supplerede med små personlige bemærkninger.

I sin vanlige muntre og pædagogiske form gav Nørgård tilhørerne indblik i sonatens tilblivelse og dens mærkelige titel, "Rhizome", der betyder indfiltret vækst som i svampe.

Det var et herligt afslappet og underholdende mellemspil før Kullbergs engagerede udførelse af den store sonates "1. suite", som hedder"Fuldmånedrømme". Suitens fem satser udfoldede sig i et mangefarvet ubrudt forløb. Nørgård har skabt en fantasirig betagende musik af medrivende skønhed.

Efter pausen var Jakob Kullberg blandt venner i "Trio Aristos" sammen med violinisten Szymon Krzeszowiec og bratschisten Alexandros Kousta. For fire måneder siden hørte vi trioens udførelse af Eugène Ysaÿes Trio "Le Chimay", og genhøret bekræftede indtrykket af de unge musikeres eminente samspil i den udtryksfulde, spændte senromantiske musik. Anmeldelsen fra dengang står ved magt!

Endnu en cellist trådte til, Kullbergs lærer Dmitrij Ferschtman, i en klangskøn og rytmisk opførelse af Anton Arenskys a-mol kvartet. En sjældent hørt musik i russisk folketone, som blomstrede i et flor af livlige variationer og havde sin helt specielle mørkfarvede og bløde karakter med de to celloer.

En original og smuk afslutning på koncerten.

Om koncerten:

Værker for solocello af Joh.Seb. Bach og Per Nørgård samt Eugène Ysaÿe: Strygetrio "Le Chimay" og Anton Arensky: Strygekvartet, a-mol, opus 35

Medvirkende: Jakob Kullberg, cello, Szymon Krzeszowiec, violin, Alexandros Kousta, bratsch og Dmitrij Ferschtman, cello

"Pro Musica" Salen, Odense Koncerthus, søndag

Ung solist med venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce