Ung dansk kunst får ny udstilling

Lars Grambye - er begyndt at sætte sit aftryk på Kunsthallen Brandts.
Foto: John Fredy

Ung dansk kunst får ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthallen Brandts vil hvert tredje år vise 20 nye unge danske kunstnere ved stort opsat særudstilling

Den unge danske samtidskunst får atter plads i Kunsthallen Brandts.

Det sker, når den stort opsatte udstilling "Enter" åbner til oktober. En udstilling, der viser værker af i alt 20 unge danske kunstnere.

- Det er smaddervigtigt, at institutioner som Brandts viser, hvad samtidskunsten kan lige nu. Derfor bliver "Enter" et talentshow, hvor noget af den nyeste og mest interessante kunst lige nu skal udstilles. Det er nemlig vigtigt, at det ikke kun er gallerierne, der viser, hvad der sker i samtidskunsten lige nu. Det skal kunsthallerne også kunne, mener kunsthallens nye direktør, Lars Grambye.

Første fingeraftryk

Han har udvalgt de 20 kunstnere i samarbejde med kunsthallens kunstfaglige medarbejdere og rektorerne på de tre danske kunstakademier.

"Enter" er Lars Grambyes første virkelige fingeraftryk på Kunsthallen Brandts. Grambye overtog jobbet som direktør 1. januar efter sin forgænger, Karsten Ohrt, der havde fastlagt udstillingerne for hele 2008.

Men da der viste sig en mulighed for at få plads i udstillingskalenderen, greb Lars Grambye straks chancen.

- Jeg er smadderstolt af den udstilling, fordi den afspejler, hvad der sker i kunsten netop nu, siger Lars Grambye om "Enter", der bliver en triennale - hvilket betyder, at den fremover vil finde sted hvert tredje år, naturligvis med nye kunstnere hver gang.

Udstilling til børn

Lars Grambye får én anden mulighed for at påvirke kunsthallens udstillingsprogram i det kommende år.

Kunstneren bag næste års sanseudstilling bliver nemlig for første gang nogensinde udvalgt blandt interesserede ansøgere. Hidtil har kunsthallen selv henvendt sig til en eller flere kunstnere for at bede om en sanseudstilling. I år går trafikken den modsatte vej - nu skal kunstnerne henvende sig til Brandts.

- Vi tror, børnene får den bedste sanseoplevelse, hvis den kunstner, der laver udstillingen, bevidst er gået efter at lave en udstilling til børnene. Jeg vil i hvert fald gerne undgå, at kunsten skygger for sanseoplevelsen, siger Lars Grambye.

Ung dansk kunst får ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce