Søndag eftermiddag gik prisen Årets Fynske Jazzmusiker til 34-årige Rasmus Hamer Henriksen, der er en mand med adskillige musiske talenter.

Han er egentlig uddannet basunist, men bruger det meste af sin tid som arrangør, komponist, dirigent og underviser. Og nu kan Rasmus Hamer Henriksen så også kalde sig årets fynske jazzmusiker 2017.

Søndag eftermiddag blev den 35 år gamle pris uddelt til den 34-årige jazzmand fra Odense, der både glad og stolt påtager sig titlen det næste år frem.

- Jeg er meget overrasket. Glædeligt overrasket. Prisen betyder enormt meget for mig og er en kæmpe anerkendelse af mit arbejde. Jeg håber, den kan være med til at åbne nogle døre for mig, så jeg kan lave noget mere af det, jeg gerne vil; skrive musik, siger Rasmus Hamer Henriksen.

Årets Fynske Jazzmusiker 2017

Prisen Årets Fynske Jazzmusiker blev indstiftet i 1982 af daværende ejer af det odenseanske Jazzhus Sophus Ferdinand, Poul Jørgensen.Prisen blev for første gang uddelt i 1983, og i år var det således 35. gang, at prisen blev uddelt.

Bag prisen står Foreningen af Fynske Jazzmusikere.

Sidste års vinder blev tenorsaxofonist Andreas Bøttiger, og i år gik prisen til den 34-årige basunist, arrangør og komponist Rasmus Hamer Henriksen.

I år blev prisen Udviklingsforum - Unge Fynske Jazztalenter uddelt for første gang. Den gik til den 22-årige klarinettist Kristoffer Nybye.

 

Prisuddelingen fandt traditionen tro sted på Musikhuset Dexter til den jazzede klang af Tiptoe Bigbands adskillige instrumenter og sangerinde Louise Støjbergs kyndige vokal.

Foreningen af Fynske Jazzmusikere, som står bag prisen Årets Fynske Jazzmusiker, havde desuden en ny pris på tapetet i år under titlen Udviklingsforum - Unge Fynske Jazztalenter.

Den pris gik til den 22-årige klarinettist Kristoffer Nybye fra Odense.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Årets fynske jazzmusiker: - Jeg er som besat af at skrive musik

Årets fynske jazzmusiker: - Jeg er som besat af at skrive musik

5 ting du skal vide om årets unge jazztalent

5 ting du skal vide om årets unge jazztalent