Under sandet: Ny film går tæt på uhyggeligt, mørklagt kapitel

Instruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet
Foto: Pressefoto/Camilla Hjelm

Under sandet: Ny film går tæt på uhyggeligt, mørklagt kapitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny dansk storfilm går tæt på et uhyggeligt kapitel i Danmarkshistorien, hvor tyske soldater blev tvunget til at rydde minerne på Vestkysten.

Instruktør Martin Zandvliet, der står bag film som "Dirch", "Applaus" og Kashmir-dokumentaren "Rocket Brothers", begynder om få uger sammen med Nordisk Film Production optagelserne til filmen "Under sandet".

En film, som inspireret af autentiske hændelser fortæller historien om unge, tyske krigsfanger, der blev beordret til at rydde to millioner miner på den jyske vestkyst - med deres bare hænder. Et hidtil mørklagt kapitel i den danske efterkrigstids historie.

Ikke for at pege fingre

- Efterkrigstidens historiefortælling med dens mange myter og helteberetninger har påvirket det billede, som vi danskere har af 2. Verdenskrig, af vores egen krigsindsats og vores påståede forsoning med besættelsesmagten. Men den har også fået os til at fortrænge historiske kendsgerninger og en historiske virkelighed, som kun sjældent er blevet fortalt, fordi den ikke passer ind i vores romantiserende historieopfattelse om modige frihedskæmpere og risikable sejladser over Øresund. Fortællingen i "Under sandet" er én af den slags historier, som burde være blevet fortalt, både fordi den er sandfærdig og fordi, den giver et nuanceret billede af vores egen historie, udtaler instruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet i en pressemeddelelse.

- Filmen er ikke et forsøg på at pege fingre eller skabe en kollektiv dårlig samvittighed 70 år efter krigens afslutning. Det er mere et ønske om at vise, hvordan en befolknings had og fjendebilleder skabte frygt og rædsel blandt en gruppe unge drenge, der i virkeligheden blot havde ét ønske i livet; at komme hjem til deres mor og far, fortæller instruktøren.

Roland Møllers første hovedrolle

Hovedrollen som sergent Carl Leopold Rasmussen spilles af den talentfulde skuespiller Roland Møller - hans første hovedrolle efter at have medvirket i film som "R", "Kapringen" og "Nordvest".

Resten af castet præsenteres i forbindelse med optagestart i juli.

Filmen optages på historisk autentiske lokationer, blandt andet i Oksbøllelejren og områder i Varde Kommune, og har premiere næste år.

Under sandet: Ny film går tæt på uhyggeligt, mørklagt kapitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce