Kunst: Kunsthal Ulys på Gammel Havnekaj i Odense indleder sit nye udstillingsår med en dobbeltfernisering fredag 9. februar. Det sker med to installationsværker: "Die Welle" af kunstnerduoen Holger Klintholm og Henrik Noer, og "Empyrium" af Lars Mikkes. Begge installationer gør brug af sko:

"Hvert år drukner folk i Middelhavet. Mennesker bliver til statistik, i takt med at sko driver i land", skriver Klintholm og Noer blandt andet på Ulys' hjemmeside om installationen, som kunstnerne har samlet sko til fra blandt andet Røde Kors-centre.

Lars Mikkes installationen er lavet som to passager, man skal gå igennem for at nå frem til midtpunktet af værket og se ind i Empyriums lyshav - det sted, "hvor sjælen, det aller-ypperste i menneskets indre, finder det guddommelige i sig selv."

Om skoene i værket skriver han blandt andet: "Hver især er skoene et liv for sig (...) de er som det evige livs cyklus".

Ferniseringen finder sted kl. 19, og udstillingen kan ses til 9. marts.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.